Başarısızlığa Prof.dr. Nejat Erk'ten Çözüm:

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof

Başarısızlığa Prof.dr. Nejat Erk'ten Çözüm:
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Erk, kamu ve özel farkı gözetmeksizin kuruluşların birbirlerini rakip görme yerine "Nasıl ortak davranabiliriz" seçeneği tüm göstergeleri artıya çevirebilir" dedi.
Prof. Dr. Nejat Erk Boss&Busıness Dergisine yaptığı açıklamada "Ortaya çıkan tüm başarısızlıkları, alınan göç ve teşvik yetersizliği ile açıklamak ise bana çok mahkumiyetçi bir davranış gibi geliyor. Kamu ve özel farkı gözetmeksizin kuruluşların birbirlerini rakip görme yerine 'nasıl ortak davranabiliriz' seçeneği tüm göstergeleri artıya çevirebilir" dedi.
Adana AYA Yönetim Gelişim Merkezi'nin diyagnoz tekniği ile şirketlere yapılanmada yeni ufuklar açtığını, diyagnoz tekniğinin firmaya ilişkin strateji, finans, müşteri ve pazarlar, çalışanlar ve motivasyon başlıkları altında, ulaşabilir ve gerçekleşen puanlar üzerinden sorun alanlarını gözler önüne serdiğini söyleyen Erk, "Bu teknikle kuruluşların başarısını güçlendirmektedir. Değerlendirmeler sayısallaştıkça çözüm yolları kolaylaşırken, gereksiz zaman ve para kaybı en alt düzeye inmektedir" diye konuştu.
Erk, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa firma eğitimlerini çok işlevsel bulunmaması nedeni ile piyasadan sildiğini ifade ederek şöyle dedi:
"Yerine geçen sistem ise oldukça farklı. Firmalar eğitimlerden istedikleri sonuçları elde edemiyorlar. Bunun yerine şirketlerin ihtiyaçlarına özgü koçluk hizmetleri suretle yaygınlaşıyor. Koçluk, alanında uzman kişilerin uzmanlık alanında işletme sorunlarını işletme çalışanlarıyla ortak çözümleyen kişi anlamına geliyor. Süreç diyagnoz adı verilen şirket değerlendirilmesi ile başlıyor. Koçluk hizmeti sunacak kuruluş hazırlanan bir durum tespit raporu firmaya sunuluyor. Koçluk hizmeti, şirkette görülen soruna ilişkin anlatımdan çok uygulama ile çözüm getiriliyor."
Erk, Devlet İstatistik Enstitüsü 2009 yılı verilerine bakıldığında Adana'da kurulan iş yeri sayısı Türkiye ortalamasının altında olduğunu, aynı veri tabanından hareketle 2009 yılı itibariyle Mersin'de kapanan iş yeri sayısı Adana'nın altında bulunduğunu söyledi.