Ayhan Arabacı güven tazeledi

Türk Diyanet Vakıf- Sen Adana Şubesi'nde olağan kongre yapıldı. Kongrede tek aday olan Ayhan Arabacı, 4. Kez başkan olarak seçildi. Kamu-sen toplantı

Türk Diyanet Vakıf- Sen Adana Şubesi'nde olağan kongre yapıldı. Kongrede tek aday olan Ayhan Arabacı, 4. Kez başkan olarak seçildi. Kamu-sen toplantı salonunda gerçekleştirilen kongrede mevcut Sendika Şube Başkanı Ayhan Arabacı, 80 delegenin oyunu alarak yeniden şube başkanı oldu. Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, siyaset değil sendikacılık yaptıklarını belirterek, "Din ve vakıf görevlilerinin özlük ve ekonomik haklarını en iyi şekilde korumak ve geliştirmek için mücadele ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde gördüğümüz eksiklikleri ise ilgili mercilere anında ileterek, sorunun çözümüne katkı için destek sağlıyoruz." dedi.

Türkiye'de bugüne kadar diyanete gereken önemin verilmediğini söyleyen Sergi, "İmamların zor şartlarda görevini yapmaya çalışıyor. Çalışanlar motive edilmeden verim beklenilmesi yanlış." İfadesini kullandı. Türkiye'de hiç bir kurumun diyanete gereken önemi vermediğinden yakınan Sergi, "Genel kurula ne diyanetten, ne de devletin herhangi bir kurumundan iştirak olmaması, diyanete ne kadar önem verildiğini gösteriyor. Burada başka bir dinin mensupları toplansaydı, bugün gelmeyenler akın eder, fotoğraf karelerinde yer almak için çaba gösterirlerdi. Diyanet Vakıf Sen, siyaset değil, sendikacılık yapıyor. Hiç bir siyasi partinin ön bahçesi değiliz. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın rakibi değiliz. Sadece adaletin tecelli etmesi için çalışıyoruz."

Kongreye, Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Genel Sekreter İbrahim Batun, Kamu Sen İl Temsilcisi Kamil Köse, Türk Diyanet Vakıf Sen üyeleri ile diğer sendikaların şube başkanları da davetli olarak katıldı.