Ak Parti'li Erdem'den 'Wikileaks' Açıklaması

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, ABD'li diplomatların Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na kızdıklarını iddia ederek, "Çünkü AK Parti hükümeti Türkiye'yi bağımsız, barışçıl, ikiyüzlü olmayan ve sağduyulu bir dış politika anlayışı çerçevesinde yönetmektedir" dedi

Ak Parti'li Erdem'den 'Wikileaks' Açıklaması
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, ABD'li diplomatların Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na kızdıklarını iddia ederek, "Çünkü AK Parti hükümeti Türkiye'yi bağımsız, barışçıl, ikiyüzlü olmayan ve sağduyulu bir dış politika anlayışı çerçevesinde yönetmektedir" dedi.
Wikileaks belgelerinin tüm dünyada gündemi meşgul ettiğini ve uzunca bir müddet daha bu durumun devam edecek gibi gözüktüğünü ifade eden Mehmet Erdem, "Ülkemizde konu her açıdan ve her kesimden tartışılıyor. Sayın Başbakanımız eteklerindeki taşları dökmelerini bekleyelim ifadesini bilinçli olarak kullandı. Çünkü belgelerin daha küçük bir bölümü açıklandı. Amerikalı 'dedikoducu' diplomatların Washington'a gönderdiği raporlarda yer alan bilgilere baktığımızda bazı tespitleri yapmamız mümkündür. Muhalefet partilerinin ve ulusalcı yayın organlarının bugüne kadar ki seçimlerde ve son referandumda dile getirdikleri iddialar fos çıkmıştır. Bu ulusalcı söyleme göre AK Parti, ABD'nin "Büyük Ortadoğu Projesi'nin" bir ürünü; Ak Parti dış politikada ne yapıyorsa Washington'dan gelen talimatlar doğrultusunda yapmaktadır. CHP ve MHP'li sözcüler, gazetelerin köşe yazarları hep bunları söylediler ve bu iftiraları dillendirdiler" diye konuştu.
"Ankara'dan Washington'a ABD'li diplomatların yazdıkları raporlar bu 'ulusalcı' söylemleri yerle bir etti" diyen Erdem, "ABD'li diplomatların R. Tayyip Erdoğan'ı, danışmanlarını, AK Parti'yi ve hükümeti sevmedikleri ve saygı duymadıkları ortaya çıktı. Türkiye'nin eksen kaymasına uğradığını iddia ederek, Batı'dan koptuğunu dillendirenlerin iddiaları da çürüdü. Çünkü eksenimizin kaydığı söylenen ülkelerin ABD'nin ağzına baktıkları ve Türkiye'den farklı bir politika izledikleri ortaya çıktı. Belgelere göre Türkiye'nin hem ABD'den hem de S. Arabistan başta olmak üzere Körfez Ülkeleri ve İran'dan farklı ve bağımsız politikaya sahip olduğu ortaya çıkmış oldu. ABD'li diplomatlar hem Sayın Başbakanımız R. Tayyip Erdoğan'a hem de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na çok kızıyorlar. Çünkü AK Parti hükümeti Türkiye'yi bağımsız, barışçıl, ikiyüzlü olmayan ve sağduyulu bir dış politika anlayışı çerçevesinde yönetmektedir" şeklinde konuştu.
"AMERİKAN GÜDÜMÜ İDDİALARI FOS ÇIKTI"
Muhalefet ve ulusalcıların AK Parti'nin Amerikan'ın güdümünde olduğu iddiaları bu belgelerin açığa çıkmasıyla yerle bir olduğunu savunan Erdem, şunları söyledi: "Muhalefet Partileri söyledikleri iftiralar, attıkları çamurlardan utanırlar mı bilemiyoruz. Bakalım muhalefet önümüzdeki seçimlerde aynı söylemleri dillendirmeye devam edecek mi? Devam ederlerse milletimiz muhalefetin zekâsını sorgulamaya başlayacaktır veya milletin zekâsıyla alay ettikleri için millet tepkisini sandıkta en güzel şekilde gösterecektir"