Ak Parti, Dünya Madenciler Günü Nedeniyle Gmis'i Ziyaret Etti

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu'yu ziyaret ederek, Dünya Madenciler Günü'nü kutladı.

Ak Parti, Dünya Madenciler Günü Nedeniyle Gmis'i Ziyaret Etti
Ziyarette AK Parti il yönetimi ile GMİS Genel Merkez yöneticileri ve şube yöneticileri hazır bulundu. Ziyarette GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu'ya çiçek sunan AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Dünya Madenciler Günü'nü kutladıklarını söyledi. Uçar, "4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle Genel Maden İşçileri Sendikamızı, yönetim kurulu arkadaşlarımızla ve Kadın Kolları Başkanı arkadaşımızla birlikte ziyarete geldik. Özellikle Genel Maden-İş'in sendikal faaliyet anlamında Türkiye'de, hatta geçmiş dönemlerde dünyada bir numara olan sendikamızın, bu duruma gelmiş durumda olması vesilesiyle dünya madenciliğinde söz sahibi olması Zonguldak adına önemlidir. Dünya Madenciler Günü nedeniyle yapmış olduğunuz açıklamalarda Roma İmparatorluğu döneminden başlayıp bugüne kadar gelmiş madencilik sektörümüzün çalışmalarında, emekçilerimizin haklarının aranmasında geçen süreci çok iyi biliyorsunuz. Sendika olarak da bunları yakından takip ediyor, sahip çıkıyorsunuz. Biz de siyasi irade olarak Zonguldak'taki madencilik sektöründe faaliyet gösteren, emek sarf eden bütün emekçi kardeşlerimizi kutluyoruz. Kazasız-belasız çalışmalar diliyor, Dünya Madenciler Günü'nü kutluyor, saygılarımızı sunuyoruz" dedi.
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım olarak teşkilatımız ve madenciler adına hoş geldiniz diyorum. Bir yandan 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü diğer yandan sendikamızın kuruluşunun 64. yılını kutluyoruz. 64 yıllık bir süreç yaşadık. Dileğimiz temennimiz Zonguldak olarak, çalışanlar olarak, bölge olarak, Zonguldak'ın varlık nedeni olan Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu güçlendirerek, verimliliği ve üretimi artırarak nice 64'lü yıllara taşımaktır. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü, tüm madencilere ve ülkemize hayırlı olsun. Kilimli'de özel sektöre ait ocakta yaşanan kaza bizi üzdü. Ancak arkadaşımızın saatler sonra ocaktan sağ olarak kurtarılmasını Dünya Madenciler Günü hediyesi olarak görüyoruz. TTK'nın sorunları var. Bu sorunları birlik, beraberlik içinde çözeceğimize inanıyoruz. Zonguldak'ın varlık nedeni TTK olduğu için sizler siyasette bizler sivil kitle örgütü olarak mücadele ediyoruz. Bu nedenlerle TTK'nın sorunları çözülmelidir. Örneğin Karadon ve Gelik'te başmühendis bulunmuyor. Üretim başmühendisinin bulunmadığı yerde verimlilikten ve üretimi artırmaktan söz etmek mümkün değildir. TTK Genel Müdürü ve yönetimiyle de bu sorunların çözümü için görüşmelerde bulunuyoruz. Bu sorunların çözümü için sizlerinde destek vermenizi istiyoruz. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'ndeki bu ziyaretiniz bizlere güç vermiştir, destek vermiştir. Tekrar hoş geldiniz diyor, ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.