Aile Hekimlerinden Pastalı Kutlama

Amasya'daki sağlık camiası, aile hekimliği sisteminin kentte uygulanmasının üçüncü yıldönümünü pasta keserek kutladılar.

Aile Hekimlerinden Pastalı Kutlama
Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz, Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Şaban Abdullah Kaya, Amasya Tabip Odası Başkanı Dr. Öner Nergiz ve aralarında Dr. Fatma Ziyagil'in de yer aldığı 15 aile hekimi, aile hekimliği sisteminin Amasya'da uygulanmasının üçüncü yıldönümünü Emin Efendi Konakları'nda düzenlenen yemekte kutladılar.
3 Aralık 2007 tarihinde Amasya'da uygulamaya başlayan aile hekimliği sistemi çerçevesinde 24'ü il merkezinde olmak üzere 93 hekimin görev aldığını ve hekim başına ortalama 3 bin 500 hasta düştüğünü belirten Amasya Tabip Odası Başkanı Dr. Öner Nergiz, "Aile hekimliği sistemi ile vatandaşlara birinci basamak sağlık hizmetlerinin hepsi veriliyor. Periyodik aşılar günlük olarak takip ediliyor, gebeler telefonla aşıya davet ediliyor. Ayrıca hastanelerin yükü de hafifliyor" dedi.
Kendisinin de aile hekimi olduğunu anımsatan ve sistemin hasta ile doktor arasındaki iletişimi de artırdığına dikkat çeken Nergiz, "Vatandaşlarımız benim doktorum var, sağlık danışmanım var diyebiliyor. Hatta benim hastalarım bazen beni keşkek yemeye davet ediyor. Aileden biri gibiyiz" diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü Ömer Deniz de sistemin kentte hayata geçirilmesinde ve sürdürülmesinde emekleri bulunan aile hekimlerine ve aile sağlığı merkezi görevlilerine teşekkür etti.