Adana'da kuru sıkı silah operasyonu

Adana'da kuru sıkı silahları bilya atara dönüştüren iki av bayiine operasyon düzenlendi. Baskında 12'si bilya atara dönüştürülmüş toplam 23 kuru sıkı

Adana'da kuru sıkı silahları bilya atara dönüştüren iki av bayiine operasyon düzenlendi. Baskında 12'si bilya atara dönüştürülmüş toplam 23 kuru sıkı silah ele geçirilirken, 1 kişi de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Yüreğir ilçesine bağlı Sinanpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre M.S isimli av eşyaları satan bir kişinin kuru sıkı tabancaları bilya atara dönüştürdüğü ihbarı alındı. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü av bayiine yaptığı operasyonda satımı yasak olan 19 tane kuru sıkı tabanca ele geçirdi. Ayrıca ele geçirilen 19 silahtan 12'sinin kuru sıkıdan bilya atara dönüştürüldüğünü tespit etti. Ayrıca av bayiinde 4 tane tari eser mühür ve çok sayıda sikke de buldu. Bunun üzerine zanlı ve malzemeler emniyete getirildi. Zanlı emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilirken. Başka bir av bayiine yapılan baskında ise iki tana kuru sıkı silah ele geçirildi.

Zanlı adliyeye sevk edilirken, kuru sıkı tabancaların ruhsatlı olduğunu, satma yetkisinin bulunduğunu, bilya atara dönüştürmediğini iddia etti.