Yankesiciler Mobese'den Kaçamadı

Adıyaman'da yaşlı bir bayanın cüzdanını yankesicilik yöntemiyle çalan 3'ü bayan toplam 5 kişi otomobilleri ile kaçarken, MOBESE tarafından takip edilmesi sonucunda yakalandı.

Yankesiciler Mobese'den Kaçamadı
Adıyaman'da faaliyete yeni geçen MOBESE sistemi ilk meyvelerini vermeye başladı. Yaşlı bir kadının cüzdanını çalan kişiler otomobille Adıyaman'dan ayrılmak isterken yakayı ele verdi.
Edinilen bilgiye göre, Musalla Mahallesi'nde oturan 69 yaşındaki Seher A. isimli yaşlı kadın evden çıkıp komşusuna gitmek istediği esnada yankesiciler tarafından cüzdanı çalınarak dolandırıldı.
Otomobilin içersinde bulunan bir bayan Seher A'ya, 'Sana elbise, etek, kazak ve eşarp gönderdik; aldın mı?' diye sorması üzerine Seher A. 'Hayır almadım' dediği ve otomobil içindeki şahsın 'Komşuna bıraktık' diyerek sarıldı. Sarılma bahanesiyle otomobil içersinde bulunan bayan Seher A'nın kazağının içinde bulunan cüzdanı alarak hızla olay yerinden uzaklaştı. Yaşlı bayan 220 TL'si bulunan cüzdanının çalındığını ve şahısların kırmızı bir otomobille kaçtıklarını polise bildirmesi üzerine, MOBESE
kameralarından eşkale uygun şahıslar ve otomobil üzerinde araştırma başlatıldı.
Otomobil MOBESE kameraları tarafından tespit edilmesi üzerine aracı takibe alarak ekiplere bilgi verildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler otomobili kaçarken Mimar Sinan Mahallesi Arzum Kent Caddesi üzerinde durdurarak içerisindeki şahısları gözaltına aldı.
Şahısların yapılan incelemelerinde İlhan G, Kenan G, Yıldız G, Aynur G ve Şöhret G isimli şahıslar oldukları ve bu kişilerin çok sayıda yankesicilik, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından kaydı olduğu ortaya çıktı. Şahısların aynı gün M.İ isimli bayanında 165 TL'sini çaldıkları tespit edildi. Şahısların üzerinde 9 bin İran Riyalı ile bir miktar Türk lirası bulundu.
Şahıslar Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından Adıyaman Cumhuriyet savcılığına sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.