Taş Ocağındaki Patlama Halkı Korkuttu

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki bir taş ocağında yüklü miktarda dinamit kullanılması sonucu yapılan patlama vatandaşlar arasında büyük korkuya neden oldu.

Taş Ocağındaki Patlama Halkı Korkuttu
Öğle saatlerinde Taşlıtepe mevkiindeki bir taş ocağında yüklü miktarda dinamit kullanılarak patlama yapıldı. Patlamanın sesi üzerine vatandaşlar büyük korku yaşarken, birçok ev ve okulun camlarında ise kırılma meydana geldi. Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, hemen olay yerine giderek bilgi alırken, aynı durumun tekrarlanmaması için taş ocağı işletmecilerini uyardı.
Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok ise, bu iki taş ocağına işletim raporu ve sertifika verenler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Abdullah Ok, "Tatvan'da yaşayan insanların can güvenliklerinin tehlikede olması, Taşlıtepe yamaçlarındaki mahalle sakinlerinin herhangi bir heyelana maruz kalması hiç kimsenin umurunda değil. İlçenin hemen kıyısında olan bu tepenin taş ocağı olarak bu şirketlere verilmesinin altında yatan ranttır ve bunda da kirli ilişkiler var. Tatvan Belediyesi'nin onayı alınmadan bu şantiyeler kuruluyor ve vatandaşın hayatı tehlikeye atılıyor. Bu ocaklara rapor veren de suçludur, Ankara'da buna maden sertifikası çıkaran da aynı suçu işlemiş ve bu suçun ortaklarıdırlar. Biz buna sessiz kalmadık, ilk günden bu yana bunun tehlikeli olduğunu ve halk sağlığına zarar verdiğini belirterek işletilmemesi gerektiğini söyledik" dedi.
Patlamanın verdiği hasar boyutunu incelemek için muhtarlarla beraber mahalleleri ve okulları gezen Başkan Ok, öğrencilerin bu korku altında ders işlemelerinin mümkün olmadığını söyledi.
Büyük bir gürültü ile evden dışarı çıktıklarını söyleyen Fatih Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ayaz ise, patlama şiddetiyle mahallelerinde birçok evin camları kırıldığını, korkudan bayılan bayanların olduğunu ve acilen hastaneye kaldırıldığını söyledi.