Sungurlu'da Engeliler Günü Kutlaması

Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Çorum'un Sungurlu ilçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Sungurlu'da Engeliler Günü Kutlaması
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Sungurlu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Şube Müdürü Ayhan Özkan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ramazan Çırakoğlu yaptı. Çırakoğlu'nun konuşmasının ardından, 'Bayrak ve Hayat Herkese Güzel' adlı şiiri okumak için sahneye gelen
engelli öğrenci Hilal Karaca heyecandan biranda ağlamaya başladı. Öğretmeni tarafından sakinleştirilmeye çalışan öğrenci daha sonra annesinin elini tutarak şiirini okudu. Karaca salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.
Karaca'nın şiirinin ardından sahneye çıkan Özel Elif Gül Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Defile gösterisi sundu. Son zamanların en çok dinlenen müzikleri arasında yer alan Apaçi müziği eşliğinde giydikleri birbirinden ilginç kıyafetlerle sahneye çıkan minik öğrenciler, beğeniyle izlendi.
Defile gösterisinin ardından sahneye çıkan Beyhan Elif Çaylak ve Firdevs Nur Akkoyun tekerleme söyledi. Recep Sarıyerli ve Medine Uçakçıoğlu'nun 'Ateş Böceği' adlı gösterisiyle devam eden programda son olarak Cemre Deveci isimli öğrencinin 'Annem' adlı şiirini okumasıyla sona erdi.