Nevşehir Valisi Osman Aydın Göynük'te Açılışlara Katıldı

Nevşehir Valisi Osman Aydın, Avanos ilçesine bağlı Göynük beldesinde Arsenik Arıtma Tesisi ve kütüphane açılışını gerçekleştirdi.

Nevşehir Valisi Osman Aydın Göynük'te Açılışlara Katıldı
Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Göynük beldesinde, Köybağı mevkiine yapılan Arsenik Arıtma Tesisi ve kasaba içerisindeki Kütüphane düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Törene Nevşehir Valisi Osman Aydın'ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, belediye başkanları ve bazı diare müdürleri katıldı.
Burada konuşan Göynük Belediye Başkanı Recep Özbek, geçtiğimiz yıllarda beldelerindeki içme suyunda ortaya çıkan Arsenik sorununun çözümü için İller Bankası kanalıyla, yaklaşık 65 Bin TL'lik bir harcama ile Arsenik Arıtma Tesisi'nin kurulduğunu söyledi. Bunun yanı sıra beldelerindeki hayırsever vatandaşların katılımı ile kasaba içerisindeki taş bir binanın restore edilerek kütüphaneye dönüştürüldüğünü ifade eden Özbek, Arsenik Arıtma Tesisi ve kütüphanenin yapımındaki katkılarından dolayı Vali Aydın, Kaymakam Aylin Kırcı Duman ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.
Nevşehir Valisi Osman Aydın ise, temiz içme suyunun insan yaşamı için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu nedenle Arsenik Arıtma Tesisi'nin ihtiyacı bulunan beldelere yapımı için gayret gösterdiklerini ifade etti. Geçtiğimiz yıllarda yapılan tahliller sonucunda il genelinde 19 beldenin içme suyunda yüksek miktarda Arsenik tespit edildiğini ve bu güne kadar 8 beldede Arsenik Arıtma Tesisi'nin yapımının tamamlandığını vurgulayan Aydın, İller Bankası ve belediyelerin iş birliğinde bu çalışmaların süreceğine dikkat çekti.
Vali Aydın törenin ardından açılışınmı gerçekleştirdiği Göynük Kütüphanesi ve Arsenik Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.