Ladik'te 'Engelliler Günü' Kutlaması

Her yıl 3 Aralık'ta yapılan "Engelliler Günü" Samsun'un Ladik ilçesinde farklı kutlandı.

Ladik'te 'Engelliler Günü' Kutlaması
Ladik Kaymakamlığı Kültür Turizm ve Kalkınma Ofisi, Ladik Belediyesi ve Ladik Engelliler Derneği'nce ortaklaşa çeşitli etkinlikler düzenlendi. "Toplumun Özel'lere Bakışı" panele; Prof. Dr. Nazmi Polat, Yrd.Doç. Yaşar Barut, Yrd..Doç. Dr Müge Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Panelde engelliler için müzik dinletisi yapıldı. Ladik Belediyesi'nce engelli ve ailelerine Göl Tesisleri'nde yemek verildi.
Katılımcı öğretim görevlilerine birer plaket veren Ladik Kaymakamı Kadir Perçi; ses tellerindeki rahatsızlıktan ötürü konuşamadığını ama yapılan güzide programla mutlu olduklarını, katılımcılar ve konuşmacıların duyarlı davranışlarıyla Ladik'te bir ilki daha gerçekleştirdiklerini söyledi.
"Toplumun Özel'lere Bakışı" projesine Tayyar Mehmet Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerince de farklı bir destek geldi. Ladik'te yaşayan engellilere mektup yazılarak empati kurulması övgüye değer bulundu. Tayyar Mehmet Paşa İlköğretim Okulu Öğrencisi Mert Dilmen'in engelli Zekiye Karanfil'e yazdığı ve okuduğu mektup büyük beğeni gördü.
Törende engelli babası olarak da AK Parti İlçe Başkanı Fikret Baştan ve Ladik Engelliler Derneği adına Mehmet Elver de birer konuşma yaptılar.
Ayrıca, Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonu'nda Özel Akdağ Günışığı Rehabilitasyon Merkezi ve Atatürk İlköğretim Okulu Özel Öğretim sınıfı öğrencilerinin sergi ve slayt gösterileri yapıldı.