Kuşadası'nda Üst Geçit Çalışmaları Hızla Sürüyor

Sürekli kazalara sahne olan ve çoğu ilköğretim okulu öğrencisi pek çok kişinin canına mal olan Kuşadası çevre yolunun 3 ayrı noktasına yapılacak üst geçitlerle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Kuşadası'nda Üst Geçit Çalışmaları Hızla Sürüyor
Bilindiği gibi, İkiçeşmelik Mahallesi ile ilçe merkezini bölen çevre yoluna üst geçit yapılması için mahalle halkının imza toplaması üzerine harekete geçen Kuşadası Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne müracaat etti ve gerekli onay alınmıştı. Ümit Sokak ile Ekiz ekmek fırını arasına yapılacak üst geçit ile Özel Hastane kavşağına yapılacak üst geçidin yapım çalışmaları hızla devam ederken, Şevki Hasırcı Meydanı ile Otogar arasında kalan Total benzin istasyonu yanına yapılacak üst geçidin yapımına da bu çalışmalara paralel olarak başlanacak. Üst geçitler Kuşadası'nın turistik yapısı da göz önüne alınarak projelendirildi. Üstgeçitler galvanizli çelikten yapıldığı için deniz suyundan etkilenmeyecek ve ileriye dönük bakım masrafı olmayacak. Yoldan yüksekliği 5,5 metre olan üst geçitler de köprü uzunluğu ise 32 metre mesafede olacak.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, İkiçeşmelik Mahallesi halkının yüzlerce imza toplayarak belediyeye başvuru yaptığını hatırlatarak, uzun yıllardır büyük sorun oluşturan üst geçitlerin yapımı için belediye olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne müracaat ettiklerini söyledi. Karayolları Bölge Müdürlüğünün gerekli hassasiyeti gösterdiğini belirten Altungün, "Üç adet üst geçit projesi onaylandı. İki tanesinin yapımı süratle devam ediyor. Diğerlerinin de yapımına başlanacak ve kısa süre içerisinde tamamlanacak. Kuşadası'nın uzun yıllardır süren bir sorununa Karayolları'nın katkısıyla daha köklü çözüm getiriyoruz. Artık çevre yolunda hiç kimse ölmeyecek" dedi.