İngiltere, Noel'e Hazırlanıyor

Yeni yılın simgesi Noel Ağacı, geleneksel olarak bir kez daha Başbakanlık Konutu " Number 10" daki yerini aldı

Yeni yılın simgesi Noel Ağacı, geleneksel olarak bir kez daha Başbakanlık Konutu " Number 10" daki yerini aldı. Bütçe kesintileri, protestolar ve artan işsizlik gündemdeki önemini korurken, yaklaşan yeni yılın sorunlara kısa bir ara getirmesi umut ediliyor.
İngiliz Ağaç Birliği'nden Roger Hay , İngiliz Ağaç Birliği'nin her yıl, Başbakanlık konutuna yeni yıl ağacı hediye ettiğini belirtirken, bu yılki ağacın Suffolk bölgesinden geldiğini ve 5 metre uzunlukta olduğunu ifade etti.
İngiliz Ağaç Birliğinin düzenlediği yarışma sonucu birinci gelen, ağacı İngiltere'nin en önemli makamlarından Başbakanlık konutuna hediye ediyor. Bir gelenek haline dönüşen hediyeyi bu yıl Ian Rix ve ailesi Başbakanlık konutuna ulaştırıyor.
Ian Mix, "Kırmızı Evde düzenlenen yarışma sonucu birinciliği aldım. Bu inanılmaz bir onur. Büyük bir heyecanla ağacı hazırladık ve bugün buraya teslim etmek için getirdik, Numara 10'a bu ağacı hediye etmek gerçekten büyük onur" dedi.
Yılbaşı ağacının başbakanlık yetkilileri tarafından süslenerek yeni yıla yaklaşıldığında ışıklarının yakılması planlanıyor.