Engellilere 5.7 Milyon Tl'lik Bakım Ücreti

Mersin Sosyal Hizmet İl Müdürü Azmi Gülşen, kent genelindeki engellinin yatılı olarak bakımının yapılabilmesi amacıyla yaklaşık 5.7 milyon TL'lik bir kaynağın kullanıldığını açıkladı.

'Dünya Engelliler Günü', Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce Cumhuriyet Meydanı'nda organize edilen etkinliklere yoğun ilgi gösterildi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti.
Bugün Mersin genelinde 30 bin engelli vatandaşın bulunduğu bilgisini veren Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, bunun yanında 10 bin 3 kişiye de bakım ücreti ödendiğini açıkladı. Gülşen, kent genelinde 270'i özel, 160'ı da resmi olmak üzere toplam 430 engellinin yatılı hizmetlerden faydalandığına dikkat çekerek, 5 milyon 441 bin 632 lira evde, 297 bin lira ise yatılı olmak üzere ayda toplam 5 milyon 738 bin 632 TL'lik ücret ödediklerini açıkladı.
Konuşmaların ardından 'Engelliler Haftası' etkinlikleri kapsamında organize edilen engelliler 100 metre yarışlarında Türkiye birincisi olarak önemli bir başarıya imza atan Yener Şat ile 50 metrede Türkiye birinciliğine imza atana Ali Tan'a, Vali Yardımcısı Kadir Okutan tarafından birer 'Teşekkür Plaketi' takdim edildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, engellilerin sunmuş olduğu halk oyunları gösterileriyle son buldu.