Engelliler Haftası Kutlamaları

Safranbolu Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler günü için eğlence programı tertip etti.

Engelliler Haftası Kutlamaları
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Karabük'ün Safranbolu ilçe Belediyesi tarafından Misak-ı Milli Meydanında tertip edilen eğlence programına yoğun katılım oldu. Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen programda animasyon gösterileri yapıldı. Programda tiyatro gösterisi, çocuklara yüz boyama, ücretsiz macun şeker, mısır, pamuk şeker ve balon dağıtımları yapıldı.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'un hazırladığı hediyeler engelli olan olmayan herkese dağıtıldı.
Etkinlikte bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy engelli vatandaşlarımızla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Başkan Aksoy, " Bugün, toplumda sahip çıkılması ve korunup, kollanıp, pozitif ayrımcılık yapılması gereken bir kesimin, temsil edilip dillendirildiği bir gündür. Göremediğimiz çok sayıda engelli vatandaşlarımız var. Bunun farkında olmamız gerekiyor. Engellilerimizin engellerini kaldıracak çalışmaların içerisinde olacağız. Bütün tesislerimizde engellilerin engelini kaldıracak çalışmalar içerisinde olacağız. Başbakanlık Özürlüler Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa bir proje içerisinde olacağız. İnşallah önümüzdeki günler bu günden daha iyi ve yaşanabilir bir Safranbolu olur. İnşallah önümüzdeki günlerde ilçemiz, engellerin kalktığı ve mutlu bir hayatın sürdürüldüğü bir kent haline gelir. Engelliler gününün daha mutlu daha müreffeh geçmesi için de engellilerimizden özür diliyorum" ifadelerini kullandı.
Düzenlenen etkinliğe Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin ve İlçe Emniyet Müdürü Yunus Kaya katıldı.