Dünyanın İlk Ve Tek Engelli Semazen Grubu İzleyenleri Büyüledi

Konya'da kurulan dünyanın ilk ve tek engelli semazen grubu ilk gösterileriyle izleyenlerden büyük alkış aldı.

Dünyanın İlk Ve Tek Engelli Semazen Grubu İzleyenleri Büyüledi
Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen gösteriye AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, davetliler ve engelliler katıldı. Tören öncesi konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği tarafından organize edilen bu projenin dünyada bir ilk olduğunu belirterek, asıl engelin bedensel engel olmadığını bu yapılan organizasyonla da bunun kanıtlandığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından 14 semazenden oluşan engelli semazen grubu kendileri için hazırlanan platformdan sema alanına indi. Tekerlekli sandalyeleriyle sema alanında yerlerini alan engelli semazenler daha sonra postnişini tek tek selamlayarak sema yapmaya başladı. Tekerlekli sandalyeleriyle sema yapan engelli semazenler, izleyenleri büyüledi. Sema töreni sonunda okunan duanın ardından sahneden ayrılan engelli semazenler izleyenlerden büyük alkış aldı.
Engelli semazenlerden olan Mustafa Sami Onay, engellilerin normal insanların yaptığı her işi başarabildiğini belirterek, "Bizim amacımız Allah'a ibadet etmenin bir engeli olmadığını göstermek istedik. Allah'a zikrediyoruz. Bu, bir ilk oldu. Bu gösteri için 6 aylık bir hazırlık dönemi yaşadık. Bu gösteriden sonra da biz sema etmeye devam edeceğiz ve engelsiz insanlara mesajlarımızı vermeye devam edeceğiz" dedi.