Islıkla Genel Kurul Yapıldı

Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy Köyü Kuşdili Yaşatma, Kültür ve Turizm Derneği'nin 6. Olağan Genel Kurulu, yörede halk arasında haberleşmede kullanılan kuşdiliyle (ıslıkla) gerçekleştirildi.

Islıkla Genel Kurul Yapıldı
Dernek lokalinde gerçekleştirilen genel kurula Dernek Başkanı Şeref Köçek, Çanakçı ilçesine bağlı Karabörk Belde Belediye Başkan Vekili Numan Kodalak, Kuşköy Köyü Muhtarı Metin Köçek ve üyeler katıldı. Genel kurulda konuşan Kuşköy Köyü Kuşdili Yaşatma, Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Köçek, amaçlarının kuşdilini yaşatıp, herkese tanıtmak olduğunu, kuşdilinin yüzyıllardır yörede haberleşmekte kullanıldığını söyledi. Kuşdilinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için mücadele ettiklerini kaydeden Köçek, "Kuşdilini yaşatmak, korumak sadece bizim değil tüm yörenin sorunudur. Birlik ve beraberlik içinde organizasyonlar yaparak, bu kültürü yaşatmaya devam edeceğiz. Kuşdili Yaşatma, Kültür ve Turizm Derneği olarak hedeflerimizi daha da büyütüp, açacağımız festival öncesi kuşdili kursuyla Kuşdilini herkese öğretmeyi, tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.
Genel kurulda konuşmacılar kuşdilini kullandı. Tek listeyle gidilen kongrede yine başkanlığa getirilen Şeref Köçek güven tazelerken, yeni yönetim kurulunda Yusuf Öztürk, Ömer Karaman, Ayhan Bilge, Turgut Köçek, Ali Bilge ve İbrahim Kodalak yer aldı.