Bulanık Kaymakamlığı'ndan 5 Bin Öğrenciye Giyim Yardımı

Muş'un Bulanık İlçe Kaymakamlığı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapıldı.

Bulanık Kaymakamlığı'ndan 5 Bin Öğrenciye Giyim Yardımı
Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ihtiyaç sahibi öğrencileri unutmadı. Daha önce tespiti yapılan 5 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye ayakkabı, eşofman, pantolon ve kazak yardımı yapılırken, ayrıca kırtasiye yardımı yapılacağı da belirtildi. İlçeye bağlı Elmakaya beldesi ile Çaygeldi köyündeki ilköğretim okullarındaki yardım dağıtımına katılan Kaymakam Ferit Görükmez, zor şartlar altında eğitimlerini sürdüren öğrencilere destek olacaklarını söyledi. İlk etapta tespit edilen ihtiyaç sahibi 6. ve 8. sınıf öğrencilerine giyim yardımı yaptıklarını ifade eden Kaymakam Görükmez, 1. ve 5. sınıf öğrencilerine de kırtasiye malzemesi dağıtacaklarını belirtti.
Yardım dağıtımına öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Görükmez, hayatta çalışmanın eğitimin hiçbir zaman bitmeyeceğini kaydetti. Öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra ailelerine de yardımcı olabileceklerini vurgulayan Görükmez; "Biz de zamanında hem okuyorduk hem de ailelerimize yardımcı oluyorduk. Ama derslerinizi de ihmal etmeyin. Hayat öyle basit bir şey değil. Elmakaya'da kalırsanız sizin için bir şey değişmez. Ailenizde okumamış insanlar olabilir. Sizin daha çok çalışmanız lazım. Biz sizden sadece öğrencilik bekliyoruz. Öğretmenlerinizin dediklerini dinleyeceksiniz. Kimse boşuna konuşmuyor. Bu hayatta çalışmak ta, okumak ta bitmez. Devletin bu yardımları neden yaptığını iyi düşünün. İhtiyacı olan öğrencilerin diğer öğrencilerden bir farkı olmasın, eğitimlerinizi ona göre eksiksiz bir şekilde yerine getirsinler diye bu yardımları yapıyor. Bu yardımları size veren devlet sizin iyi bir eğitim almanızı ister, iyi bir nesil yetiştirmek ister. Eğer sizler bu istikamette çalışmasanız aldıklarınız boşa gider. Bütün hayatınızı heba edersiniz" dedi.
Elmakaya İlköğretim Okulu 7. Sınıf Öğrencisi Yeşim Kapan ise, Kaymakam Görükmez'e teşekkür ederek; "Buradaki kızların çoğu okumuyor, liseye giden birkaç kişi de geri geldi. Kız çocukların çoğu küçük yaşta evlendiriliyor. Devletin desteği ve bu tür yardımlarla inşallah kızlar okurlar" diye konuştu.