Yol Açma Çalışmaları Sürüyor Ankara

MA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

ANKARA (A.

MA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

ANKARA (A.A) - 12.12.2010 - Hakkari, Bursa ve Bilecik'te etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.
Hakkari-Şırnak karayolu ile 58 köy yolu ulaşıma kapanırken, şehiriçi ulaşımın güçlükle sağlandığı kentte, yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 2 metreye kadar düştü.
Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreye ulaştığını belirterek, yağışın gün içinde devam edeceğini kaydetti.
İl Özel İdaresi yetkilileri de kar ve tipi nedeniyle 58 köy ile 140 mezra yolunun ulaşıma kapandığını vurgulayarak, yağışın yoğun olduğu bölgelerde yol açma çalışması yapamadıklarını söyledi.
Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri de Hakkari-Şırnak karayolunun 60. kilometresinin yoğun kar yağışından dolayı ulaşıma kapandığını, yolun ulaşıma açılması için çalışmalara başlandığını bildirdi.

-BURSA'DA 50 KÖY YOLU KAPANDI

Bursa'da ulaşıma kapalı 50 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor.
Bursa İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı İsmail Aksoy, yaptığı açıklamada, yüksek kesimlerde cuma gecesi başlayan ve cumartesi günü kent merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 120 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.
Dün gece geç saatlere kadar süren çalışmalarda kapalı köy yollarının önemli bölümünü açtıklarını ifade eden Aksoy, şu bilgiyi verdi:
'Özellikle yüksek kesimlerde zaman zaman etkili olan tipi, açılan yolları tekrar kapatıyor. Şu anda 50 köy yolumuz kapalı ve açma çalışmaları sürüyor. 10 greyder, 4 kar bıçaklı makine ile ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Bugün akşama kadar yolların tamamını açmayı planlıyoruz.'

-BİLECİK'TE 80 KÖY YOLU KAPALI

Bilecik'te iki gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 80 köy yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdare ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle trafiğe kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Akil Şahin, köy yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin aralıksız çalışma yaptığını belirterek, karla mücadele çalışmalarının 6 greyder, 2 kar bıçaklı kamyon ve ekiplerin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.
İl ve ilçelerden gelen ihbarlar doğrultusunda ekiplerin köy yollarına sevk edildiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
'Vali Akpınar ve İl Genel Sekreterinin emirleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devam eden kar yağışı ve tipi, çalışmaları bazen zorlaştırıyor. Operatörler köy yollarını iyi bildikleri için tamamen kapalı köy yollarını titizlikle açıyorlar. Kaymakamlık ve köy muhtarlarımızın taleplerini değerlendirerek, imkanlarımız ölçüsünde gece geç saatlere kadar köy yollarını açmaya çalışıyoruz.'
Pazaryeri ilçesi Arapdede ve Sarıdayı köy yolunu açma sırasında kayarak kara saplanan bir otomobil, greyderin yardımıyla kurtarıldı. Yetkililer, köy yollarında araç kullanacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Karayollarının kar temizleme çalışmalarının sürdüğü bölgede trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları, zincir, takoz ve çekme halatı bulunmadan trafiğe çıkmamaları yönünde uyardı.
Bilecik'te kar kalınlığı kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı. Kentin meydan, cadde ve sokaklarında oluşan kar birikintileri de belediye ekiplerince temizleniyor.
12.12.2010 11:46:47