Kütahya Afyonkarahisar karayolu ulaşıma açıldı

Kütahya'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 5 saat önce ulaşıma kapanan Kütahya-Afyonkarahisar karayolu, kontrollü olarak trafiğe açıldı. Karayolları'nda son durum. Karayolları'nda yol durumları. İşte son alınan Karayolu'nda bilgiler.

Kütahya Afyonkarahisar karayolu ulaşıma açıldı
Kütahya'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 5 saat önce ulaşıma kapanan Kütahya-Afyonkarahisar karayolu, kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Yolun 34. kilometresinde öğlen meydana gelen ve 8 aracın karıştığı maddi hasarlı zincirleme trafik kazası yüzünden Karayolları ekiplerinin yolu açma çalışmaları güçlükle ilerledi. Kütahya ve Afyonkarahisar il merkezlerinden araçların yola çıkışına izin verilmedi, ekipler kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.
Yolun temizlenmesi ve kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından Kütahya-Afyonkarahisar karayolu yeniden ulaşıma açıldı.Lastiklerinde zincir bulunmayan araçların yola çıkışına izin vermeyen trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları ve yavaş seyretmeleri konusunda uyardı.

Kütahya-Afyonkarahisar ve Kütahya-Eskişehir karayollarında bugün yaklaşık 20 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.Öğleden sonra kapanan Kütahya-Eskişehir karayolunda çalışmalar devam ediyor. Eskişehir sınırı içerisinde kalan bölümde süren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle trafiğe kapanan yolun açılmasına çalışılırken, Kütahya Şehirlerarası Otobüs Terminalinden çıkıp Eskişehir yönüne gidecek otobüslerle yolu kullanacak diğer araçların çıkışına izin verilmiyor.Öte yandan, sabah saatlerinde kapanan Kütahya'nın Domaniç ile Bursa'nın İnegöl ilçeleri arasındaki karayolunun ulaşıma açılması için çalışmalara devam ediliyor.