e-Türkiye finalistleri açıklandı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen '8. e-Türkiye (ETR) Ödülleri'nin finalistleri be

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen '8. e-Türkiye (ETR) Ödülleri'nin finalistleri belirlendi.

Finalistler arasından ödül kazananlar, 20 Aralık'ta, TBMM Başkanlığı himayesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilecek tören sırasında, jürinin elektronik oylaması ile belirlenecek. ETR Ödülleri, Türkiye'nin AB'ye uyum sürecinde rekabeti arttırıcı, bilgiye dayalı, E-Hizmetlere odaklanmış dönüşümü hızlandırmak amacıyla oluşturuldu.

"Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler", "Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler", "Kamudan Kamuya e-Hizmetler" başlıkları altındaki üç kategori için toplam 23 proje başvurdu. Uzman değerlendiricilerin incelemesinin ardından, projelerden 10'u finale kalmaya hak kazandı. Ayrıca bu kategorilerin dışında kalan e-devlet uygulamaları ile örnek olan veya örnek teşkil edebilecek uygulamalara da ETR ödülleri töreninde özel ödül verilecek.

Finale kalan kurumlar ise şöyle: Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Beyoğlu Belediyesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu.