BEKDER 2010 ödülleri sahiplerini buldu

Bayburt Bilim Eğitim Derneği (BEKDER), ilde doğup büyüyen ve ülke çapında ve yurt dışında yapmış olduğu hizmetlerde başarılı olanlara ödül verdi.

Bayburt Bilim Eğitim Derneği (BEKDER), ilde doğup büyüyen ve ülke çapında ve yurt dışında yapmış olduğu hizmetlerde başarılı olanlara ödül verdi.

BEKDER, 2010 yılı ödüllerini taktim etti. Şair Zihni Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan dernek başkanı Mete Emir, yapmış oldukları çalışmalarla büyük başarılar elde eden kişilere ödülleri layık gördüklerini dile getirdi. Zamanın artık sivil toplum kuruluşları zamanı olduğunu vurgulayan Emir, sivil toplum kuruluşlarının beşeri sermayeye ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunduğunu ifade etti.

Bayburt Valisi Kerem Al da çağın sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, BEKDER'in de yapmış olduğu faaliyetlerle Bayburt'a büyük katkı sağladığını söyledi.

Programda, Bayburt'ta yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Mustafa Köseoğlu'na, eski Kültür ve Turizm Bakanı Namık Kemal Zeybek'e, halk oyunlarının gelişmesinde büyük katkısı olan Ömer Durgut'a, tıp alanında özellikle tüp bebek konusunda yapmış olduğu çalışmalarla dünya çapında sesini duyuran Prof. Dr. Semra Kahraman'a ve Bayburt'ta gazeteciliğin gelişmesinde büyük katkısı olan ve Bayburt'un yerel gazetelerinden Bayburt Postası'nın kurucusu rahmetli Osman Okutmuş ödüle layık görüldü. Osman Okutmuş'un ödülünü torunu Bayburt Postası Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Okumuş aldı. Program TRT Trabzon Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu Konseri ile son buldu.

Programa; Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı H. Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Namık Kemal Zeybek ile diğer kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.