Spor komisyonu ilk toplantısını yaptı

TBMM Genel Kurulunda, 19 Ekim'de, ''Spor kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet Sorununun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi'' a

TBMM Genel Kurulunda, 19 Ekim'de, ''Spor kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet Sorununun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi'' amacıyla araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi.

23 Ekim Tarihi itibariyle de TBMM Genel Kurulunda, spor kulüplerinin sorunları ile sporda şiddet sorununun araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesine yönelik kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun üyeleri belli oldu. Üç ay süre ile görev yapacak olan komisyon üyeleri olarak ilk toplantı 24 Kasım 2010 tarihinde gerçekleştirildi.

İstanbul Milletvekili Nazım Erken Komisyon Başkanı olarak seçildi. Toplantıda milli sporcu ve Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya da komisyon sözcüsü olarak görev yapacak.

16 kişiden oluşan komisyon üyeleri şu şekilde oldu;

AKP Heyeti: Abdurrahman Arıcı (Antalya), Fahrettin Poyraz (Bilecik), Mehmet Emin Tutan (Bursa), Ali İhsan Merdanoğlu (Diyarbakır), Halil Mazıcıoğlu (Gaziantep), Nazım Ekren (İstanbul), Tuğrul Yemişçi (İzmir), Azize Sibel Gönül (Kocaeli), Fatih Öztürk (Samsun), Hamza Yerlikaya (Sivas).

CHP Heyeti: Fatih Atay (Aydın), Mehmet Sevigen (İstanbul), Ferit Mevlüt Aslanoğlu (Malatya)

MHP Heyeti: Ali Uzunırmak (Aydın), Atilla Kaya (İstanbul)

BDP Heyeti: Özdal Üçer (Van).