Çiftçilere Web Tarım Tv Tanıtılıyor

Adana İl Tarım Müdürü Fikret Coşkun, köylerde Web Tarım TV tanıtımının sürdürüldüğünü söyledi.

Çiftçilere Web Tarım Tv Tanıtılıyor
Coşkun, Adana İlçe Tarım Müdürlüğü Tarım Danışmanları Zir. Müh. Alpaslan Saltan ve Zir. Müh. Damla Gül Atlı tarafından Çatalan Baraj İlköğretim Okulu bilgisayar odasında Çiçekli, Çaylı, Aflak, Karayusuflu, Eğeciuşağı, Kırıklı ve Sadıkali köylerinden katılan üreticilere Web Tarım TV tanıtımı yapılarak, açılış programının izlenmesinin sağlandığını söyledi.
Ayrıca Sarıçam İlçe Tarım Müdürlüğü Tarım Danışmanları Zir. Müh. Meltem Eren, Zir. Müh. Nazan Taş, Zir. Müh. Tuna Kaymaz ve Zir. Müh. Hacı Durdu Çoban tarafından Mustafalar İlköğretim Okulu bilgisayar odasında Mustafalar, Karlık, Dutluca ve Cerenli köylerinden gelen çiftçilerin katılımıyla Web Tarım TV tanıtımı yapıldığını kaydeden Adana İl Tarım Müdürü Fikret Coşkun, "Çiftçiler tarafından yoğun ilgi gören tanıtım toplantılarının sonunda katılımcılardan Web Tarım TV hakkındaki görüşleri alınmıştır. Zirai faaliyetlerinde kendilerine faydalı olacak bilgileri almayı uman üreticilerimiz, bunun dışında bakanlığımızın sağladığı desteklerden faydalanmak için desteklerle ilgili duyuruları, dosya teslim tarihlerini, güncel hastalıklar ve mücadele yöntemlerini, kendilerini ilgilendiren bakanlar kurulu kararları ve yönetmelikler gibi bilgileri Tarım TV'den duymak istediklerini bildirdiler. Üreticilerimiz ürünlerini pazarlama konusunda bilgiler öğrenebilecekleri, sektörün öne çıkan isimleri ile yapılacak televizyon programlarını web Tarım TV'de görmek istediklerini de belirttiler" dedi.
Coşkun, tarım danışmanlarının çiftçilere, ayrıca zirai faaliyetlerini yakından ilgilendiren hava durumunu, tarımın yoğun yapıldığı Çukurova gibi bölgelere mahalli olarak yayınlanmasını, yağmurlu ve don ihtimali olan gün ve gecelerin önceden Tarım TV'den haber almalarının kendilerine faydalı olacağını anlattıklarını söyledi.