AK Parti milletvekili hayatını kaybetti

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş (61) tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

AK Parti milletvekili hayatını kaybetti
Uzun süreden bu yana kanser tedavisi gören AK Parti Şanlıurfa Milletvekili 62 yaşındaki Mustafa Kuş kurtarılamadı.

Şanlıurfa'dan 2007 yılında AK Parti 9'nin sıra adayı olarak TBMM'ye giren ve hastalığı nedeniyle sürekli hastanede tedavisi süren 7 çocuk babası Mustafa Kuş, bugün öğle saatlerinde Ankara'da kurtarılamadı. Ölüm haberi ile kentte üzüntü yaratan Mustafa Kuş'un, akşam saatlerinde uçak ile Şanlıurfa’ya getirileceği ve yarın düzenlenecek tören ile defnedileceği öğrenildi.

Aşiret reisi vekilin cenazesi memleketine geldi


ŞANLIURFA'da, 2007 genel seçimlerinde AK Parti’den 8’inci sırada milletvekili seçilen ve 3 yıldır kanser tedavisi gören milletvekili Mustafa Kuş’un cenazesi memleketine geldi. Yakınları ve AK Parti milletvekilleri tarafından Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçakla akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya getirilen Kuş’un cenazesi yarın düzenlenecek tören öncesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

3 yıldır kanser tedavisi gören ve bugün öğlen saatlerinde hayatını kaybeden 62 yaşındaki 7 çocuk babası AK Parti Milletvekili Mustafa Kuş’un cenazesi Şanlıurfa’ya getirildi. THY’nin Ankara-Şanlıurfa tarifeli seferiyle getirilen Kuş’un cenazesine oğlu Mehmet Kuş, Şanlıurfa AK Parti Milletvekilleri Zülfikar İzol, Yahya Akman, Abdulkadir Emin Önen ile AK Partiden geçtiğimiz ay istifa eden bağımsız Milletvekili Sabahattin Cevheri eşlik etti.
Saat 20.05 sıralarında GAP Havaalanına inen uçağı bekleyen AK Parti Milletvekili Seyit Eyüpoğlu, Çağla Aktemur Özyavuz ile kalabalık bir partili grup Kuş’un cenazesini karşıladı. Uçağa yanaşan bir cenaze aracına konulan Kuş’un naaşı daha sonra 400 araçlık bir konvoy eşliğinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi'nde bulunan ve sayısı 10 bini bulan Ubadi aşiretinin ileri gelenlerinden olan Mustafa Kuş’un ölümü yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Yarın AK Partili bakan ve milletvekillerinin de katılacağı cenaze töreninin ardından Kuş’un cenazesi öğlen saatlerinde toprağa verilmesi bekleniyor.

MUSTAFA KUŞ KİMDİR?


Mustafa Kuş, 1 Ocak 1949'da Şanlıurfa'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Sekra'dır. İthalat ve İhracatçı; Mithat Paşa İlköğretim Okulu'nu bitirdi. İthalat ve ihracat işiyle uğraştı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği yaptı. Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Şanlıurfa Ticaret Borsası Kurucu Üyesi oldu ve Ticaret Borsası Meclis Üyeliği, Başkanvekilliği ve Meclis Başkanlığı görevlerini yürüttü. Çok iyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde Farsça bilen Kuş, evli ve 7 çocuk babasıdır
Kaynak: AA