Şehir Tiyatroları, Kasım'da 14 oyunla seyircisiyle buluşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kasım ayının üçüncü haftasında 14 oyunla seyircisiyle buluşuyor. Şehir Tiyartoları 18-21 Kasım 2010

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kasım ayının üçüncü haftasında 14 oyunla seyircisiyle buluşuyor. Şehir Tiyartoları 18-21 Kasım 2010 tarihleri arasında, 'Dünyanın Ortasında Bir Yer, Kafes, İstanbul Hatırası, Yüzleşme, Merhaba Hoşçakal, Maskeliler, İstanbul Efendisi'nin' de aralarında bulunduğu 14 oyunla seyircisinin karşısına çıkacak. Şehir tiyatroları yeni çocuk oyunu Karagöz Balıkçı'yı küçük tiyatroseverlerle buluşturuyor. Özgür Atkın ve Ceren Hacımuratoğlu'nun birlikte yazdığı ve Özgür Atkın'ın yönettiği oyun, Kasım ayının son çeyreğinde çocuk tiyatroseverlerle buluşacak.

Dünyanın Ortasında Bir Yer, erkeklerin koşullarını belirlediği bir dünyada sıkışmış kadınların öykülerini konu ediniyor. Özen Yula'nın yazdığı M. Nurullah Tuncer'in yönettiği oyun, törelerin, toprağa dayalı gücün egemen olduğu yörelerin öyküsünü kadınların yaşadıkları üzerinden anlatıyor ve bireylerin ilişkilerindeki öç kavramına dayalı çatışmaları sunuyor. Esra Ronabar, Hüseyin Köroğlu, Eraslan Sağlam, Melahat Abbasova, Ezgi Sümer Yolcu, İrem Arslan Aydın, Tomris İncer, Ümran İnceoğlu, Yonca İnal Eğilmezbaş, Ezgim Kılınç, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Burcu Çoban ve Pınar Aygün'ün rol aldığı oyun, 18-21 Kasım 2010 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor.

Kafes'te, dünyadaki olumsuz gelişmeleri, yaşamın ve bireylerin yozlaşmasını, her şeyin çıkar üzerinde biçimlenmesini protesto etmek amacıyla, evinde kendini bir kafese kapatan Christiano'nun, bir yanıyla da Anton Çehov'un yapıtlarından yola çıkarak, yaşamı anlamaya, kavramaya ve değerlendirmeye çalışması anlatılıyor. Mario Fratti'nin yazdığı Ali Gökmen Altuğ'un yönettiği oyunda; Mert Turak, Tolga Coşkun, Hikmet Körmükçü, Yalçın Avşar, Esra Ede, Murat Taşkent, Caner Çandarlı, Senan Kara rol alıyor. Oyun, 18-21 Kasım 2010 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde izleyicilerle buluşacak.

Bir martının kanadında, bir dalganın kıvrımında İstanbul'da yaşanmış kırık bir aşk hikâyesi anlatan İstanbul Hatırası, Tarık Şerbetçioğlu'nun yazıp yönettiği oyunda, mekân İstanbul, zaman yüzyıl, aşk her yerde... Meddah hikâyesini anlatmaya başladığında artık sadece söz vardır. Söz Ali Amca'nın hikâyesine dönüşür. Zamanın imbiğinden süzülür; gözlerimizin önüne serilir. 20. yüzyılın başlarında İstanbul'dayızdır artık. Yüzyılın başlangıç telaşı, dönüşümün eşiğinde bir imparatorluk, savaşlar, acılar, neşeler... Hepsi iç içe geçiyor. Yürekler heyecanla çarpıyor, heyecanlar Direklerarası'nda alkışlara karışıyor... 18-21 Kasım 2010 tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak müzikli oyunda; Toron Karacaoğlu, İbrahim Şirin, Naci Taşdöğen, Tarık Şerbetçioğlu, Ergun Üğlü, Binnur Şerbetçioğlu, Rahmi Elhan, Selma Kutluğ, İskender Bağcılar, Gökhan Eğilmezbaş rol alıyor.

Merhaba Hoşçakal, yıllar sonra eve dönen Hester'in erkek kardeşi Johnnie'yle yaşadığı birkaç saat süren hesaplaşmasını konu alıyor. Yaşamın savurup attığı bu iki kardeşin yitirdiği aile, çocukluk, sevinç, umut, aşk, adına ne varsa her şeyi sorguluyor. Aile geçmişine dair bireylerin birbirini yıkan sırlarının açıldığı o gecede Hester'i ağır sürprizler beklemektedir. Oyunda; Tolga Yeter ve Ayşen Çetiner Sezerel rol alıyor. Athol Fugard'ın yazdığı Taner Barlas'ın yönettiği oyun, 18-21 Kasım 2010 tarihleri arasında da Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde seyircilerini bekliyor.

İsrailli yazar Ilan Hatsor'un kaleminden, Filistinli üç erkek kardeşin, savaşın ortasında birbirleriyle yaşadıkları hesaplaşmaları anlatan Maskeliler, 18-21 Kasım 2010 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde seyircisini bekliyor. Taner Barlas'ın yönettiği Maskeliler'de Serdar Orçin, Levent Üzümcü, Mehmet Gürhan rol alıyor.

İstanbul Efendisi'nde, kızına uygun bir damat adayı bulmak için, dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın gülünç durumu anlatılıyor. Musahipzade Celâl'in yazdığı, Engin Alkan'ın yönettiği oyun, 18-21 Kasım 2010 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi'nde seyredilebilir. İstanbul Efendisi'nde; Engin Alkan, Mahperi Mertoğlu, Çağlar Çorumlu, Volkan Ayhan, Zafer Kırşan, Hüseyin Tuncel, Ümit Daşdöğen, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Derya Çetinel, Sevinç Erbulak, Selin Türkmen, Berna Adıgüzel, Reyhan Karasu, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Hamit Erentürk, Esra Karabaş, Murat Güreç, Utku Akıncı rol alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın Kasım ayı sonlarında sahneleyeceği 14 oyunun tarih ve saatleri ise şöyle;

Dünyanın Ortasında Bir Yer: 18-21 Kasım 2010 Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

Kafes: 18-21 Kasım 2010 Fatih Reşat Nuri Sahnesi

İstanbul Hatırası: 18-21 Kasım 2010 Kâğıthane Sadabad Sahnesi

Yüzleşme: 18-21 Kasım 2010 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

Merhaba Hoşçakal: 18-21 Kasım 2010 Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi

Maskeliler: 18-21 Kasım 2010 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi

İstanbul Efendisi: 18-21 Kasım 2010 Ümraniye Sahnesi

Karagöz Balıkçı: 18-19-20-21 Kasım 2010 Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi

Çizmeli Kedi: 20-21 Kasım 2010 Fatih Reşat Nuri Sahnesi

Şahmeran: 20-21 Kasım 2010 Kâğıthane Sadabad Sahnesi

Boya Benek: 18-19 Kasım 2010 Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi

Benim Arkadaşım Yok: 20-21 Kasım 2010 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

Fareli Köyün Kavalcısı: 20-21 Kasım 2010 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi

Karagöz Geri Döndü: 20-21 Kasım 2010 Ümraniye Sahnesi