Erzincanlı Gençler Çanakkale Ve Bilecik Gezisini Tamamladılar

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bilecik, Çanakkale gezisi tamamlandı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bilecik, Çanakkale gezisi tamamlandı. Geziye Erzincan'dan 1 idareci, 2 lider ve 30 genç olmak üzere toplam 33 kişi katıldı. Yapılan etkinlikler Erzincan Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Özdemir nezaretinde gerçekleşti. 3 gün süren gezide gençler Bilecik ve Çanakkale'nin tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldular.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca, her yıl düzenli olarak gençlerin vatan sevgisini pekiştirmek, Türk tarihi ve kültürü ile ilgili bilgileri tazelemek, kuruluş ve kurtuluş destanlarının tarihini yeniden ve yerinde yaşatarak öğretmek amacıyla organize edilen Bilecik-Çanakkale Gezisi Erzincanlı gençler tarafından gerçekleştirildi.
Gezinin ilk günü gençlerin Bilecik'de Müze gezisi ve Şeyh Edebali'yi ziyaretiyle başladı. Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti, Türk Büyükleri Platformu ziyareti ve öğle yemeğinin ardından Metristepe Şehitliği ve İnönü Şehitliği ziyaret edildi. Rehberin anlatımlarıyla gerçekleşen Bilecik ziyaretleri programı herhangi bir aksaklık olmadan tamamlandı. Akşam Yemeğinin ardından Çanakkale Programı için Çanakkale'ye hareket edildi. Gezinin İkinci gününde gençler Çanakkale il merkezi Truva ve Çimenlik Kalesini gezdiler. Son gün ise feribotla tarihi Gelibolu yarımadasına geçen gençler Türk tarihinin yazıldığı yerleri görme şansı buldular.
Çanakkale Savaşları'nın cereyan etiği alanlar, siperler, anıtlar, şehitlikler ve bölge içinde kalan yerleşim birimlerinden oluşan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'na hayran kalan gençler, kitaplarda okudukları olayların yaşandığı yerleri profesyonel rehber eşliğinde gezme fırsatını yakaladılar. Burada Kilitbahir Savaş Alanı, Ertuğrul Koyu, Anafartalar Savaş Alanlarında Kanlı Sırt, Conkbayırı, başta 57. Alay Şehitliği olmak üzere Türk Şehitlik ve Anıtları, Yabancı Mezarlık ve Anıtlar, Tabyalar ve en anlamlı noktalardan bir tanesi olan tüm şehitlerimiz anısına dikilmiş Çanakkale Şehitler Abidesi gezildi.
Gezi hakkında bilgi veren Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, "Bilindiği gibi her yıl Bilecik ve Çanakkale gezisi düzenlenmektedir. Bu geziye öncelikle maddi durumu kısıtlı, çevresiyle uyumlu, derslerinde başarılı, duygu ve düşüncelerini çevresinde bulunan kişilere aktarabilen 13-18 yaş grubu gençler katılıyor. Tarihin aktığı, şehit kanlarıyla bulanmış topraklar olan Bilecik ve Çanakkale illerine giderek oradaki tarihimizi yakından tanıma imkanlarına sahip oldular. Bu toprakların ne zorluklarda kazanıldığını öğrendiler. Tarihi unsurların ön planda olduğu üç günlük gezi programımız, katılan gençlerimiz açısından çok verimli olmuştur. Osmanlı Devleti'nin izlerini taşıyan Bilecik ilimizi, hem Truva gibi eski uygarlıklardan günümüze kalan eserleri, hem de dünya savaş tarihi açısından büyük önem taşıyan ve Türk ordu birliklerinin dünyayı şaşırtan cesaret ve kahramanlıklarının sergilendiği Çanakkale Savaşları'nın izlerini taşıyan Çanakkale ilimizi gençlerimizin tanımalarını sağladık. Bunun yanı sıra geziye katılan gençlerimizin sosyalleşmeleri ve kişisel gelişimleri açısından bu tür etkinlikler oldukça faydalı oluyor. Bilecik ve Çanakkale gezisine katılan bu gençlerimiz oradan büyük bir keyif alarak ilimize döndüler" şeklinde konuştu.