Botaş Genel Müdürü Fazıl Şenel Sakarya'da

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş'i makamında ziyaret eden BOTAŞ Genel Müdürü Fazıl Şenel, yerinde incelediği HES projesinin çok verimli bir proje olduğunu söyledi

Botaş Genel Müdürü Fazıl Şenel Sakarya'da
ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş'i makamında ziyaret eden BOTAŞ Genel Müdürü Fazıl Şenel, yerinde incelediği HES projesinin çok verimli bir proje olduğunu söyledi. Sakarya'da yetiştiğini söyleyen Fazıl Şenel, "Sakarya'da bu hizmetleri görmekten çok memnunuz" dedi.
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürü Fazıl Şenel önceki gün Rüstem Keleş'i makamında ziyaret etti. ADASU'da Rüstem Keleş ve üst yönetim ile bir araya gelen Fazıl Şenel, Sakarya'da olmaktan çok memnun olduğunu belirtti. Daha sonra Rüstem Keleş ile birlikte HES Projesi'nin yapıldığı D-100 Sakarya Köprüsü mevkiindeki çalışmaları inceleyen Fazıl Şenel, "Sakarya'nın yetiştirdiği bir insan olarak Sakarya Üniversitesi'nin (İTÜ Makina Fakültesi Otomotiv Mühendisliği) mezunu biri olarak Sakarya'daki bu hizmeti görmekten gerçekten çok memnunuz. Sayın ADASU Genel Müdürümüz Rüstem Keleş Bey, bize Sakarya Nehri üzerinde yapılan çalışmaları bizzat yerinde gösterdiler. Çok memnun olduk" diye konuştu.
HES Projesinin çok verimli bir proje olduğunu ifade eden Fazıl Şenel, "Burada üretilecek olan enerji yenilebilir bir enerji. Çevreye saygılı bir enerji. Buradan üretilecek olan enerjinin Sakarya'nın ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük katkıları olacak. Kendi kendini çok kısa zamanda ödeyebilecek olan verimli, bir proje. Bunun, inşaallah daha sonraki projelere örnek olmasını ve bunun bir ilk adım olmasını temenni ediyorum. İnşaallah bugün başlangıcını gördük, bittiğinde de tekrar gelip açılışında bulunmayı istiyoruz. Allah'tan tamamına ermesini ve bizim de bunu görmemizi nasip etmesini diliyorum. Rüstem Bey'e ve ekibine başarılar diliyorum" dedi. Fazıl Şenel'e HES hakkında bilgiler veren Rüstem Keleş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Evli ve iki çocuk babası olan Şenel, İTÜ SMF Makina Mühendisliği mezunu. İTÜ Makina Fakültesi Otomotiv Mühendisliği bölümünde Master, ardından Iowa State Üniversitesinde Makina Mühendisliği dalında Master ve Doktora çalışmalarında bulundu. Akademik ve profesyonel iş hayatı boyunca petrol ve doğalgaz sektöründe, enerji sektöründe ve otomotiv sektöründe çalıştı. İGDAŞ'ta etüd ve proje mühendisi olarak, Sakarya Üniversitesi'nde ve Iowa State Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. ABD'de, Avrupa'da ve Orta Doğu'da değişik firmalarda, mühendis, proje müdürü, bölge müdürü ve üst düzey yönetici olarak çalıştı. Yaklaşık 10 yıllık yurtdışı tecrübesi bulunan Fazıl Şenel, çok iyi derecede İngilizce ve iyi derecede Arapça ve Azerice bilmektedir.