Paris'te 500'e Aktivist, Kürk Karşıtı Gösteri Yaptı

Fransa'nın başkenti Paris'te 500'ün üzerinde aktivist, kürk karşıtı gösteriler düzenledi.

Gösteride ünlü Fransız aktrist Brigitte Bardot'un kurduğu Hayvanları Koruma Derneği ile Peta ve benzeri hayvanları koruma derneği üyeleri birlikte yürüdü. Gösteride eylemciler, Opera Meydanı'ndan başlayarak tanınmış ünlü marka kürklerin satışını yapan Galerie Lafayette mağazasının önüne kadar "Kürk karşıtı yürüyüş" yaptı.
"Kürk eşittir işkence" sloganı atan göstericiler, üzerlerine giydikleri yapay kürkler ve yüzlerine sürdükleri kan lekeleriyle dikkat çekti. Kürk karşıtı aktivistler, dünyaca ünlü markaların kürklerinin satıldığı Paris'in ünlü Galerie Lafayette mağazası önüne doğru yürüyüşe geçmeleri üzerine Polis mağazanın çevresinde ve göstericilerin ön kısmında yoğun güvenlik önlemi aldı. Burada bir süre gösterilerini sürdüren eylemciler daha sonra Opera Meydanı'na dönerek kürk ticareti yüzünden katledilen hayvanlar
için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Gösteriye katılan Sylvie adlı genç bir kız, yaptığı açıklamada, "Kürk giyilmesine karşıyım. Bunun için canlıların katledilmesine gönlüm razı değil ve bunun için eyleme katılmak için burada bulunuyorum. Kürk giymek bir ihtiyaç değil. Lüks bir sükse için acımasızca hayvanları katledenlere ödedikleri yüksek miktarda paralarla destek verenleri de kınıyorum" dedi.
Kürk karşıtı organizasyonların hemen hemen hepsine katılmaya çalıştığını belirten Benoit Perlot ise, "Hayvanların üstündeki tüyleri için katledilmesini istemiyorum. Köpeklerin bile deney laboratuarlarında işkence görmesine izin verilmesini istemiyorum. Bu, benim için bir vahşet. Hayvanların kürkleri için işkenceye uğramasına gönlüm razı olmuyor. Bundan dolayı bu tür eylemlere katılıyorum ve katılmayı sürdüreceğim" şeklinde konuştu.
(TS-ÖTCMH-D)