Metin Göktepe anıldı

İstanbul Eyüp'te 8 Ocak 1996 günü takip ettiği haber sırasında polislerce gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü kapalı spor salonu yakınında ölü bulunan Evrensel Gazetesi muhabiri metin göktepe, mezarı başında anıldı.

Esenler Kemer Mezarlığı’ndaki düzenlenen anma törenine Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, Evrensel Gazetesi yöneticileri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve bazı siyasi parti temsilcileri ile Metin Göktepe’nin meslektaşları katıldı.

Kırmızı karanfillerle süslenen Metin Göktepe’nin mezarı başında toplananlar kısa konuşmalar yaparak duygu ve düşüncelerini aktardı. Törende konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, "İçinden geçmekte olduğumuz günler, ifade özgürlüğünün herkese lazım olduğu yaklaşımını ortaya koyuyor. Türkiye’de gerçek anlamda basın özgürlüğünün sağlanacağına olan ümidimi kaybetmedim. Metin Göktepe gibi genç meslektaşlarım kamuoyunu aydınlatmak için canla başla çalışmaya devam ediyor" diye konuştu.

Metin Göktepe’yi anma programına katılan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de “Göktepe gerçekten yakın bir arkadaşımdı. Biz bu olayın aydınlatılması için çok çalıştık. Hala çalışmaya da devam ediyoruz. Çok ağır şartlarda görev yapan genç gazeteci arkadaşlarımız da tıpkı Metin Göktepe gibi canla başla çalışıyor. Bu nedenle Metin Göktepe hala yaşıyor ve yaşatılıyor” dedi.

Metin Göktepe’nin mezarı başında toplanan ve zaman zaman sloganlar atan grup katılımcıların konuşmalarının ardından görevleri başında hayatını kaybeden gazeteciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Anma töreni sonunda Metin Göktepe’nin mezarı başında toplanan kalabalığa seslenen acılı anne Fadime Göktepe, “Bu güne kadar attığım her adımda beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim. Bu sayede oğlumu yaşattınız ve hatırasına sahip çıktınız” diye konuştu.

Anma törenine katılanlar "Gazeteci cinayetleri aydınlatılsın" sloganları attı.