Halkın sorunları dinleniyor

Etimesgut Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde yer alan Halkla İlişkiler birimi ile vatandaşların istek ve şikâyetlerini dinliyor.

Halkın sorunları dinleniyor
Halkın sorunları dinleniyor
Vatandaşlar, alanlarında uzman personelin çalıştığı merkeze, yüz yüze, telefon ve mail yoluyla sorunlarını iletebiliyorlar.
Merkeze Nisan 2009’dan bu yana yaklaşık 5 bin kişi çeşitli konularda başvuruda bulundu.

DEMİREL İNCELİYOR
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, vatandaşlardan gelen istek ve şikayetleri tek tek inceleyerek, çözümü noktasında yapılacak çalışmaları bürokratlarıyla masaya yatırıyor.
Talep ve şikâyetler, ön değerlendirme yapıldıktan sonra konuyla ilgili birimlere bildiriliyor. İlgili müdürlükler, gelen sorunları araştırarak kaynağını belirleyip çözümü için gerekli çalışmaları yapıyor. Halkla İlişkiler personeli, vatandaşlara sorunun çözümü noktasında geri bildirimde bulunuyorlar.

İHTİYAÇ SAHİBİ VE ENGELLİLERE DESTEK
Halkla İlişkiler Merkezi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve engellilere yönelik de kapsamlı bir çalışma yürütüyor. İhtiyaç sahiplerinin başvuruları, beyanları yerinde tespit edildikten sonra işlemleri yapılıyor. Belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda gıda ve giyim yardımları yapılıyor. Engelli Danışma ve Yardım Merkezi de engellilere her türlü rehberlik hizmetinin yanı sıra çeşitli yardımlarda bulunuyor.

BİMER VE MAVİ MASA
Merkez ayrıca, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ile Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Masa biriminden yönlendirilen talepleri de değerlendirmeye alıyor. İlçeyle ilgili sorunlar ve talepler değerlendirilerek çözüme kavuşturuluyor.