Dağdan gelen PKK üyesi sert konuştu

Dağdan gelen 8 PKK'lıdan biri olan Gülbahar Çiçekçi, Ankara'ya gitmelerinin engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Dağdan gelen PKK üyesi sert konuştu
  Kandil Dağı ' ndan gelen PKK ' lı grubun sö ; zcü ; lü ; ğü ; nü ; yapan Gü ; lbahar Ç ; iç ; ekç ; i , Ağrı ' nın Doğubeyazıt İlç ; esi ' nde yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkındaki yakalama kararı ü ; zerine Ankara ' a giderken Diyarbakır ' da gö ; zaltına alındı . Cumhuriyet Savcısına ifade veren Ç ; iç ; ekç ; i sebest bırakıldıktan sonra Diyarbakır ' da yayın yapan yerel Gü ; n TV ' de canlı yayına katıldı . Ç ; iç ; ekç ; i , hasas bir sü ; reç ; ten geç ; tiklerini ve belirterek , &ldquo ; Halkın Silopi ' de gö ; sterdiği ilgi ve barışa olan ö ; zlem diğer illerdede kendini gö ; sterdi . 16 Ocak ' ta Ankara ' da Barış Meclisi ' nin dü ; zenlediği toplantıya katılıp , geliş amacımızı ve barışa olan ihtiyacı anlatmak iç ; in Ankara ' ya gidiyordum . Ancak , havaalanında polis tarafından gö ; zaltına alındım&rdquo ; dedi .

' SAVCI Ç ; AĞIRSAYDI İFADEYE GİDERDİM '

Hakkında 29 Aralık ' ta ç ; ıkartılan arama kararı nedeniyle gö ; zaltına alındığını ö ; ğrendiğini belirten Gü ; lbahar Ç ; iç ; ekç ; i şö ; yle konuştu :
&ldquo ; O gü ; nden bu yana hep gö ; zö ; nü ; ndeydik . Savcı istesiydi rahatlıkla gidip ifade verirdik . Ancak tam Ankara ' ya gidecekken havaalanında gö ; zaltına alındık . Sanırım Ankara ' ya gitmemizi engellemeye ç ; alışıyorlar . Barış Meclisi ' nin dü ; zenleyeceği konferansa gitmeye kararlıyız ve gideceğiz . Savcılıkta verdiğim ifadede barışa olan inancımızı bir kez daha belirttik . Habur ' dan Tü ; rkiye ' ye girerken bu tü ; r uygulamalarla karşılaşacağımızı biliyorduk . Soruşturmalar , ç ; alışmalarımızı etkileyemeyecektir . &rdquo ;

Barış yolunda ö ; nlerine ç ; ıkarılan tü ; m engelleri aşmaya kararlı olduklarını da sö ; yleyen Ç ; iç ; ekç ; i , &ldquo ; Ankara ' ya gidip hü ; kü ; meti ve aç ; ılım projesi denilen projeyi zorlayıcı hiç ; bir planımız yoktur . Biz gelirken barışa olan ö ; zlemimizi dile getirdik . Silahları gerç ; ekten bırakacak olan barış girişimlerini ö ; zgü ; rce dile getirmek istiyoruz . Barış yolunda hiç ; bir engel bizi yıldırmayacaktır&rdquo ; dedi .