DTP'li vekillerden rest !

Haklarında dava açılan DTP'li vekiller ifade vermeye gitmeyeceklerini ifade ettiler.

DTP'li vekillerden rest !
 

Dokunulmazlıklarına rağmen haklarında dava aç ; ılarak ifade vermeleri iç ; in mahkemeye ç ; ağrılan DTP ' li milletvekilleri , ifade vermeye gitmeyeceklerini yinelerken , &ldquo ; Bu ayrımcı bir davadır , derhal durdurulmalı&rdquo ; gö ; rü ; şü ; nü ; ortaya koydular

DTP ' li milletvekillerinin gö ; rü ; şleri şö ; yle :


Selahattin Demirtaş ( Grup Başkan Vekili ) : Şahin , ö ; nceki Meclis Başkanı ' ndan daha ilgili gö ; rü ; nü ; yor bu konuda . Bu sorunu polise havale etmenin ç ; ö ; zü ; m olmadığını gö ; rmek lazım . Meclis kendi iç ; inde demokratik bir işleyiş ve anlayışla bu sorunu ç ; ö ; zebilmelidir , dışarıya havale etmemelidir .

Ayla Akat ( Batman ) : Daha ö ; nce mahkemeye gitmeyeceğimizi aç ; ıklamıştık . Bu konuda karar verenlerin sü ; rece mü ; dahalesi nasıl olacak , tavırları ne olur onu bilmiyorum . Kendimiz gitmeyeceğiz .

Sebahat Tuncel ( İstanbul ) : Biz daha ö ; nce bu konuda ç ; ok net sö ; yledik ; ifade vermeye gitmeyeceğiz . Bu DTP ' lilerin , bizim istediğimiz bir ayrıcalık değil ayrımcılığa karşı bir mü ; cadele , duruştur . DTP ' ye karşı başından beri ayrımcı politika izleniyor . Bu ç ; ifte standardın ortadan kaldırılması lazım .

Osman Ö ; zç ; elik ( Siirt ) : Biz gereken her şeyi sö ; ylemiştik , yeni bir şey yok . Bu uygulama sadece bize yö ; nelik uygulamadır . Dokunulmazlık kaldırılmadan mahkemede ifade vermeye zorlanma meselesi sadece bize ö ; zgü ; bir uygulama olarak yaşama geç ; irilmek isteniyor . Hukuk herkes iç ; in eşittir deniyor , ama hukukun bizim dışımızda herkes iç ; in uygulandığını gö ; rü ; yoruz . Ayrımcı bir yaklaşım .