Beyin kanaması geçirdiğini hastanede öğrendi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaldığı otelin havuzunda yüzerken başını beton zemine çarpan Alman kepçe operatörünün hayatını son anda hastaneye gelen Beyin Cerrahi uzmanı Op. Dr. Ali Çetin'in dikkati kurtardı.

Beyin kanaması geçirdiğini hastanede öğrendi
 

Aç ; ılan kaşına dikiş attırmak iç ; in geldiği hastaneden hemen ayrılmak isteyen Udo Nicolai ( 42 ) , hastaneye ç ; ağrılan Beyin Cerrahı Op . Dr . Ç ; etin ile kapıda karşılaştı . Ç ; etin , Nicolai ' nin gö ; zlerine bakınca beyin kanaması geç ; irdiğini sö ; yledi ve hemen ameliyata alınmasını istedi . Kanaması durdurulan Nicolai 4 gü ; n yoğun bakımda kaldıktan sonra CİHAN muhabirine konuştu . Nicolai , ' O anda Tü ; rk doktoru karşıma Allah ç ; ıkarttı ' dedi .
Antalya ' nın Manavgat ilç ; esi Evrenseki beldesinde kaldığı otelin havuzunda 4 gü ; n ö ; nce yü ; zerken başını beton zemine ç ; arpan ve kaşı aç ; ılan Berlinli kepç ; e operatö ; rü ; , hayata bir dakikalık zaman dilimiyle tutundu . Kafasında zedelenme ve aç ; ılan kaşına dikiş attırmak iç ; in geldiği Manavgat Ö ; zel Sevgi Hastanesi acil servisinde yapılan işlemin ardından oteline dö ; nmek istedi . Udo Nicolai , doktorların beyin tomografisi ç ; ekilmesi gerektiği talebine de ' Benim kaşımdan başka bir yerimde sorun yok ' diyerek geldiği taksiyle geri dö ; nmek istediğini belirtti . Bu sırada acil servis doktorunun her ihtimale karşı ç ; ağırdığı Beyin Cerrahi Uzmanı Op . Dr . Ali Ç ; etin de kısa sü ; rede hastaneye geldi . Op . Dr . Ç ; etin , Alman hastayı ve eşini tam taksiye binmeye yö ; nelirken gö ; rdü ; . Udo Nicolai ' nin yanına yaklaşarak gö ; zlerine bakan doktor Ç ; etin , ' Beyin kanaması geç ; iriyor , hastayı acilen ameliyathaneye gö ; tü ; rü ; n ' diye talimat verdi . Ü ; ç ; saat sü ; ren ameliyatın ardından beyin kanması durdurulan Nicolai ' nin başına 45 dikiş atıldıktan sonra yoğun bakıma alındı . 4 gü ; n yoğun bakımda kaldıktan sonra gö ; zlerini aç ; an Nikolai ' nin , Ziraat Mü ; hendisi eşi Sabrina ' ya ilk sorusu ' ben neredeyim ' oldu . 4 gü ; n sonra yü ; rü ; meye başlayan Nikolai , ' Kaşıma dikiş atıldıktan sonra otele dö ; nseydim bü ; yü ; k bir ihtimalle taksi iç ; inde veya otelin odasında ö ; lü ; rdü ; m . Dikiş atıldıktan sonra eşimi ve acil servis doktorunu dinlemeyerek otele dö ; nmek istedim . Tam taksiye binerken Tü ; rk doktoru karşıma Allah ç ; ıkardı . Bir dakika ö ; nce ç ; ıksaydım doktor beni gö ; remeyecekti . Doktor , beyin kanaması geç ; irdiğimi erken teşhis etti . Yaşadığım iç ; in Allah ' a ç ; ok şü ; krediyorum . Kendimi dü ; nyaya yeniden gelmiş gibi hissediyorum . Geç ; irdiğim kaza ve yaşadığım ameliyat sonrası hayatın ne kadar değerli olduğunu anladım . Ameliyat sonrası 24 yıllık sigara tiryakiliğime de son verdim ' diye konuştu .

Kocasının kaşına dikiş atıldıktan sonra hastanede mü ; şahede altında kalmaya direndiğini belirten Sabrina Nicolai , eşinin yeniden hayatta kalmasına Tü ; rk doktorun erken teşhisine ve zamanında hastaneye gelmesine borç ; lu olduklarını sö ; yledi . Eşinin kaşına dikiş atıldıktan sonra bir an ö ; nce oteldeki odasında dinlenmek iç ; in acele ettiğini dile getiren Sabrina Nikolai , doktorun otomobilinden iner inmez eşinin gö ; zlerine bakarak ' Beyin kanaması geç ; iriyor acele edelim ' deyince bir an şaşkınlık geç ; irdiklerini ifade etti . Bayan Nikolai , ' Az kalsın 11 yıllık hayat arkadaşımı tatile geldiğim yerde kaybedecektim . Doktorumuzun zamanında hastaneye gelmesi ve erken teşhisi eşimin yeniden hayata tutunmasını sağladı . Eşimle birlikte Tü ; rkiye ' ye ilk defa tatile gelmiştik . Bu tatilin bizim iç ; in farklı bir anlamı oldu . Gelecek yıl yeniden Tü ; rkiye ' ye tatile geleceğiz ' diye konuştu . Sabrina Nikolai , eşinin 3 gü ; n sonra taburcu olacağını sö ; yledi .

Op . Dr . Ali Ç ; etin , her hastalıkta olduğu gibi beyin kanamasında da erken teşhisin ö ; nemli olduğunu ifade etti . Ç ; etin , hastanın gö ; zlerine ve genel durumuna bakınca beyin kanaması geç ; irdiğini anladığını , vakit kaybetmeden hemen ameliyata alarak kanamayı durdurduğunu belirtti .