'Azerileri çileden çıkardı'

Azeri APA ajansı, Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Hadise'nin Türk-Ermeni sınırının açılmasına ilişkin yaptığı açıklamaların Azerbaycan'da şok yarattığını belirterek, şarkıcının boykot edileceğini ve bir daha Azerbaycan'da konser veremeyeceğini öne sürdü.

'Azerileri çileden çıkardı'
 

APA Ajansına gö ; re , Hadise ' nin birkaç ; gü ; n ö ; nce bir Tü ; rk kanalında yaptığı aç ; ıklamalar Azerileri ç ; ileden ç ; ıkardı . Tü ; rk-Ermeni yakınlaşmasını desteklediği ve sınırın aç ; ılmasını istediği ö ; ne sü ; rü ; len ü ; nlü ; şarkıcı , Ankara ile Erivan arasında barış meleği olmak istediğini sö ; ylemişti .

Hadise aynı zamanda Eurovision ' da Ermenileri temsil eden Inga ve Anuş kardeşlerle dost olduğunu ifade ederek , Ekim ayında Bursa ' da oynanacak Tü ; rk-Ermeni milli maç ; ı ö ; ncesinde birlikte konser vermek istediklerini kaydetmişti . Ancak Ermeni tarafı bö ; yle konserin gerç ; ekleşmeyeceğini aç ; ıkladı .

APA , bir sü ; re ö ; nce Bakü ; ' de iki konser veren ve Azeriler tarafından ç ; ok beğenilen Hadise ' nin bu sö ; zlerle Azeri kamuoyunu şok ettiğini ö ; ne sü ; rdü ; . Tü ; rk şarkıcının Hocalı katliamı ve Tü ; rk diplomatların Ermeni Asala ö ; rgü ; tü ; tarafından ö ; ldü ; rü ; lmesi gibi olayları unutmuş gö ; rü ; ndü ; ğü ; nü ; belirten APA , Hadise ' nin boykot edileceğini belirterek , bir daha Azerbaycan ' da konser vermesinin mü ; mkü ; n olmadığını iddia etti .

Hadise ' nin Azerbaycan ' daki konserlerini dü ; zenleyen Azeri organizatö ; r Nahid Emiloğlu da , bir daha ü ; nlü ; şarkıcı iç ; in organizasyon yapmayacağını aç ; ıkladı .