Türk misafirperverliğine hayran kaldı

Yaya olarak İsrail'e giden İsviçreli Patrick Keller'e (24) Başkent'te Türk misafirperverliğinin en güzel örneği gösterildi.

Türk misafirperverliğine hayran kaldı
 

Vatandaşlarla kaynaşan Keller ' i gö ; renler , ' İsviç ; reli turisti de kendimize benzettik ' esprileri yaptı .
170 gü ; n ö ; nce yaya olarak yola ç ; ıkan İsviç ; reli turistin yolu Ankara ' nın Gö ; lbaşı ilç ; esine dü ; ştü ; . Ramazan dolayısıyla aç ; ılan fuarda Ü ; lkü ; Ocakları standının yanına kurduğu ç ; adıra Tü ; rk bayrağı asan Keller , bol bol ç ; ay iç ; mesi ve sempatik tavırlarıyla dikkat ç ; ekti .
Zorlu yolculuğuyla ilgili Cihan Haber Ajansı ' nın sorularını cevaplayan Keller , Hıristiyanlara ait yerleri gö ; rmek iç ; in yola koyulduğunu sö ; yledi .
Aralık ayı iç ; erisinde ü ; lkesine dö ; neceğini belirten Keller , ziyaretlerini yü ; rü ; yerek yaptığını ifade etti .
Tü ; rkiye yolculuğu hakkında bilgi veren Keller , ' Tü ; rk insanı ç ; ok arkadaş yanlısı . Yol boyunca yemek verdiler . Evlerine davet edenler oldu . ' dedi .
Keller , Ramazan ayı ile ilgili olarak ise , ' Yaşadığım yerde de Mü ; slü ; manlar var , onlardan Ramazan ' ı biliyorum . ' diye konuştu .
' Neden bö ; yle bir yolculuk yapma ihtiyacı hissettiği ' sorusuna Keller , ' En zor soru bu . İşimi kaybettim , dolayısıyla sıkılıyordum . Yeni bir şeyler yapmak istedim . Bu yü ; zden bö ; yle bir seyahat yapmaya karar verdim . ' diye cevap verdi .
Stantta esnaflık yapan bir vatandaş dü ; şü ; ncelerini , ' Turist bizim yanımıza geldi . Tü ; rk milleti olarak bizler misafire hü ; rmet ederiz . Yanımızda misafir ediyoruz . Kısa sü ; rede kaynaştık . Patrick asıl ismi ama biz ona ' Huns ' diye sesleniyoruz . Kendisi bu ismi kabullendi . O da bana asıl ismim olmamasına rağmen ' Murat ' diye sesleniyor . Ben de onu kabullendim . Kardeş gibi olduk . Kendisi de bizim yanımızda ç ; ok mutlu . ' sö ; zleriyle dile getirdi .
Gö ; lbaşı ' nda bir gece kalan Keller , Hatay ' a gitmek ü ; zere yola ç ; ıktı . Buradan Suriye ' ye geç ; ecek İsviç ; reli genç ; , zorlu yolculuğunu İsrail ' de sonlandıracak .