Bu da Obama açılımı

ABD Başkanı Barack Obama, Amerika'daki Müslüman toplumun temsilcilerine Beyaz Saray'da iftar verdi.

 

İftar davetinde bir konuşma yapan Obama , ' İslam ' ın , ABD ' nin bir parç ; ası olduğunu ' sö ; yledi . Obama ayrıca ü ; lkesindeki Mü ; slü ; manların , ABD ' nin kü ; ltü ; rü ; nü ; zenginleştirmesini ö ; vdü ; . Obama , ' Mü ; slü ; manların ABD ' ye katkıları sıralamak iç ; in ç ; ok uzun ; ç ; ü ; nkü ; Mü ; slü ; manlar , bizim toplumuzun ve bizim ü ; lkemizin dokusuna beraber işlenmiş . ' dedi .
Davete ABD Kongresi ' nin iki Mü ; slü ; man ü ; yesi olan Keith Ellison ve Andre Carson , Mü ; slü ; man ü ; lkelerin bü ; yü ; kelç ; ilerinin yanı sıra İsrail ' in ABD Bü ; yü ; kelç ; isi Michael Oren de katıldı .
Obama iftar davetinde ayrıca okul puanıyla eyalet rekoru kıran Bilgis Abdü ; lkadir adlı Mü ; slü ; man bir lise ö ; ğrencisinin başarısını da davetlilerle paylaştı . Obama , onur konuğu olarak davete katılan Abdü ; lkadir ' in sadece ü ; lkedeki Mü ; slü ; man kızlar iç ; in değil herkes iç ; in ilham olması gerektiğini ifade etti . Obama ayrıca ü ; nlü ; boksö ; r Muhammed Ali ' yi de konuşmasında atıfta bulundu .
İslam ' ın ' bü ; yü ; k bir inanç ; , adalet ve gelişmeden yana olduğunu ' vurgulayan Obama , katılımcılara geldikleri iç ; in teşekkü ; r etti ve Ramazan aylarını kutladı .
Beyaz Saray ' da iftar davetleri , sadece Obama ' ya ö ; zgü ; değil . ABD eski B aşkanı George Bush da 8 yıllık gö ; rev sü ; resince Beyaz Saray ' da iftar davetleri vermişti .