Altın yumurtlayan laboratuar

İki Türk profesör yapay evrim denen bir yöntemle virüs ve bakteri proteinleri kullanılarak laboratuar ortamında altın üretmeyi başardı.

 

Washington Ü ; niversitesi ve İstanbul Teknik Ü ; niversitesi ' nden iki Tü ; rk profesö ; r , laboratuarda biyolojik ortamda altın parç ; acığı ü ; retmeyi başladı .

Amerikan bilim ç ; evrelerinde bü ; yü ; k yankı uyandıran , yapay evrim denen bir yö ; ntemle virü ; s ve bakteri proteinleri kullanılarak gerç ; ekleştirilen ç ; alışma , yaşamın sırlarından biri olan doğal seleksiyondan geç ; iyor . Yani molekü ; llerin birbirlerini tanıyıp seç ; ip ayırmayı bilmesinde yatıyor .
Yü ; zyıllar , bin yıllar boyunca Mezopotamya , Anadolu , Antik Mısır , İran , Hindistan , Ç ; in , Antik Yunan ' da , Roma İmparatorluğu ' nda ve İslam coğrafyasında ve Ortaç ; ağdan itibaren 19 , yü ; zyıla kadar da Avrupa ' da simyacılar hep bu taşı arayıp durdular . Isaae Nevton , Robert Bö ; yle , Demokritus Razi , Inn Haldun , Cabii Ihn Hayvan , Nieolas Flamel , Platon , Pitagoras , Tales , Zosimus ve Paracelsus felsefe taşını bulmaya ç ; alışan tanınmış simyacılardan yalnızca birkaç ; ı .