Türkiye havadan para kazanacak

Türkiye, harekete geçirilebilir rüzgar enerjisini kullanabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye havadan para kazanacak

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, memleketi Kayseri'de Hacılar ilçesinde bayramlaşma törenine katıldı. Türkiye'nin 13 bin megavatlık harekete geçirilebilir rüzgar enerjisi olduğunu kaydeden Bakan Yıldız, 3- 4 yıl içerisinde bu enerjinin kullanılmaya başlanacağını söyledi. Türkiye'nin bu sayede havadan para kazanacağını belirten Bakan Yıldız, mevcut tüm yer altı ve yer üstü kaynaklarını ülkeye kazandırabilmek için bakanlık nezdinde çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Rüzgar, su ve maden kaynaklarını makul şartlarda özel sektörle paylaşarak Türkiye'nin yararına kullanmaya açacaklarını aktaran Yıldız, bu kaynaklar içerisinde en fazla rüzgar enerjisi üzerinde durduklarını söyledi. Türkiye'de yaklaşık 13 bin megavatlık harekete geçirilebilir halde rüzgar enerjisi bulunduğunu bildiren Yıldız, bu kaynağın harekete geçirilmesi halinde ülkenin enerji alanında önemli kazanımlara sahip olacağını vurguladı.

Nükleer enerji konusunda değinen Bakan Yıldız, bu konuda Rusya ile görüşmelerin sürdüğünü, teminat mektubunun son haftasına girildiğini hatırlattı. Karşılıklı Rusya Federasyonu yetkilileriyle beraber incelemelerin devam ettiğini aktaran Yıldız, "Mutabık kaldığımız bir kısım değerlendirmeler var. Zannediyorum bir buçuk ay kadar bu değerlendirme devam eder. Bu süre içerisinde de net bir fikre ulaşmış oluruz. Bizim nükleer santraldeki kararlılığımız hiç eksilmeden devam ediyor. Bu aldığımız tekliflerden öte bir konu." diye konuştu

Bakan Yıldız, vatandaşlarla yakından ilgilenerek sohbet edip bayramlarını tebrik etti. Hacılar Belediye meclis salonunda Hacılar Kaymakamlığı, Hacılar Belediye Başkanlığı ve Hacılar Genç İşadamları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlediği bayramlaşma programına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkan vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Şahin, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İlçe Emniyet Müdür Vekili Adnan Avşar, AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, AK Parti İlçe Başkanı Doğan Ekici, ilçe daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.