Kaçakçılara asker kurşunu

Van'ın Özalp ilçesine bağlı Oymaklı köyünden, İran'a akaryakıt getirmek amacıyla sınırı geçen şahısların üzerine İran askerleri tarafından ateş açıldı. Ateş sonucu 1 Türk vatandaşı hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı.

Kaçakçılara asker kurşunu
 

Olay bugü ; n saat 02 : 00 sıralarında meydana geldi . Oymaklı kö ; yü ; nden atlarıyla yola ç ; ıkarak ve yasa dışı yollarla sınırı geç ; en Muammer Kazan ( 18 ) , Reis Erden ( 19 ) ve ismi belirlenemeyen 1 kişi akaryakıtı alarak Tü ; rkiye ' ye geri dö ; nü ; ş yolunda İran askerleri ile karşılaştı . Askerlerin ateşi sonucu Muammer Kazan ( 18 ) hayatını kaybederken , Reis Erden ve diğer kö ; ylü ; ağır bir şekilde yaralandı .

İran askerleri daha sonra cenaze ve yaralıları Tü ; rk askerlerine teslim etti . Bunun ü ; zerine yaralılar ve cenaze Ö ; zalp Devlet Hastanesi ' ne getirildi . Burada yapılan mü ; dahalenin ardından yaralılar Van ' daki hastanelere sevk edilirken , sağlık durumlarının ciddi olduğu bildirildi . Ö ; len şahsın cenazesi otopsi yapıldıktan sonra Oymaklı kö ; yü ; nde toprağa verildi .