Yeşil yaşasaydı konuşurdu-2

Yeşil yaşasaydı konuşurdu-2
 

ALBAY TEMİZÖ ; Z VE İNFAZ EKİBİ

Abdulhakim Gü ; ven , Adem Yakın ve Hıdır Altok ' un Cizre ' de bir ekip oluşturup Cemal Temizö ; z ' ü ; n emrinde faaliyet yü ; rü ; ttü ; ğü ; nü ; , insanları kö ; r kuyulara atarak her tü ; rlü ; terö ; r faaliyetini icra ettiğini sö ; ylü ; yorsunuz . Bu insanlar niç ; in ö ; ldü ; rü ; lü ; yor? Atıldıkları kuyuları tarif edebilir misiniz? Malum , Temizö ; z şimdi de yargılanıyor&hellip ;

Bu ekipten Abdulhakim Gü ; ven ve Adem Yakın ile Hıdır Altok ; bunlar aynı zamanda Diyarbakır ' da da kalıyorlardı . Komşuyduk , hemen her gü ; n gö ; rü ; şebiliyordum . Ve ö ; zellikle de Abdulhakim Gü ; ven ' i ö ; zellikle peşime gö ; revlendirmiş gibilerdi . Beni her gü ; n mesaiden sonra dışarıya davet ediyordu . Lokantaya falan gittiğimizde , o sohbetlerinin arasında anlatıyordu ; mesela bir gü ; n 7 kişiyi ö ; ldü ; rü ; p bir kuyuya attıklarını sö ; yledi . Hıdır Altok ' ın kendileri tarafından Suriye sınırından geç ; irildiğini anlatmıştı . İşte o zaman Cemal Temizö ; z bö ; lü ; k komutanıydı . Oraya bir boruya mı , Suriye İstihbaratı binasına mı ne sabotaj yapmış .

Cemal Temizö ; z mü ; yaptırmış bunu?

Cemal Temizö ; z ' ü ; n emrinde gö ; revli . Bunlar , onun emrinde ç ; alışıyorlardı . Cemal Temizö ; z bir ekip oluşturmuştu , uzman ç ; avuşlar da vardı 3-4 tane . Hatta bir keresinde Nurettin Ata ' nın Ankara JİTEM Gruplar Komutanlığı ' ndayken emekliye ayrıldı . Onunla bir gö ; rü ; şmemizde , Cemal Temizö ; z ' ü ; n ekibinin Cizre- Silopi arasında TIR ' cılık yapan kendi amcaoğlunu ü ; zerindeki dö ; viz iç ; in ö ; ldü ; rdü ; klerini ve taş altı ettiklerini tespit ettiğini sö ; yledi bana . E adam JİTEM Gruplar Komutanı ve bu bilgiyi biliyordu , ' Bunu yanlarına koymayacağız ' diye de hayıflanıyordu .

Ve yine bir seferinde İdil ' de Tabur Komutanı Ali Yıldız da daha ö ; nce JİTEM Grup Komutanlığı yaptı . O da Abdulhakim Gü ; ven ve arkadaşlarının İdil-Cizre arasında kö ; ylü ; minibü ; slerini durdurup kadınların ziynet eşyalarını aldıklarını , yani gasp yaptıklarını sö ; yledi . Hatta orda , ' Bak ayağınızı denk alın , bö ; lgemde sizlerin bö ; yle şeyler yaptığınızı tespit edersem , affetmem . ' dediydi .

GAFFAR OKKAN , JİTEM VE ERGENEKON FAALİYETLERİNE ENGEL OLDUĞU İÇ ; İN ŞEHİT EDİLDİ

Diyarbakır Jandarma Bö ; lge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ' ın 1993 yılında karakol kapısında tek kurşunla ö ; ldü ; rü ; lmesi olayında JİTEM ' i işaret eden bazı haberler yer aldı . Emekli Astsubay Hü ; seyin Oğuz , JİTEM ' de ç ; alışan PKK itirafç ; ıları tarafından ö ; ldü ; rü ; ldü ; ğü ; nü ; sö ; ylemişti . Bu konuda sizin bir bilginiz var mı?

Hü ; seyin Oğuz sö ; ylü ; yor da bunu , bu iş profesyonel işi , kanas suikast silahıyla adam vurmak . . . PKK ' lı itirafç ; ı da sonradan onun eğitimini gö ; rmü ; ştü ; r , keskin nişancı da olabilir ama bunu bir İtirafç ; ıya yaptırabileceklerini sanmıyorum . Onların kendi iç ; indeki daha dar bir grubu olabilir . Mesela Gaffar Okan suikastı .

Gaffar Okkan suikastına da gelecektik , onlar kim olabilir?

Onun cinayetinde de itirafç ; ı filan kullanılsaydı şimdiye aç ; ığa ç ; ıkardı . O zamanki JİTEM Komutanlığı onun faaliyetlerinden rahatsızdı .

Rahatsızlık derken ; Emniyet olarak onların faaliyetlerine engel mi oluyordu?

Şimdi , JİTEM başına buyruk olarak , kendisine polis sü ; sü ; vererek şehrin ortasında adamı alıyor , iş de , fatura da emniyetin ü ; zerinde kalıyor . Emniyet de bunu istemedi , Gaffar Okkan asayiş , cinayet şubesi gibi bü ; tü ; n birimlere emir vermişti , JİTEM ' in bü ; tü ; n bu kanunsuzluklarını engellemeye başladılar . Pepe denilen Muhsin Gü ; l isimli eski bir itirafç ; ıyı alıp sorguladılar , emniyet birç ; ok bilgi aldı onlar hakkında ; Abdü ; lkerim Kırca , Alaattin Kanat hakkında , JİTEM ile Yeşil ' in bağlantısı hakkında birç ; ok şey anlattı Pepe . Bu , onları rahatsız etti . O rahatsızlıklarını Zahit Engin dile getiriyordu , ' Onları bilmem ne yapacağız ' şeklinde kü ; fü ; rlü ; şekilde konuşuyordu , emniyetç ; ilere ç ; ok sinirlendiğini belirtiyordu . Zaman zaman ç ; arşı iç ; inde polis memurlarıyla tartıştığı oluyordu .

MÜ ; MKÜ ; N OLSA HER ŞEYİ EN BAŞA ALIRDIM , BOYACI VE ANTRENÖ ; R OLMAK İSTERDİM

Geriye dö ; nü ; ş imkanınız olsaydı , hayatınızı hangi aşamadan itibaren değiştirmek isterdiniz?

( Gü ; lü ; msü ; yor ) Ç ; ocukluğumda başlamak isterdim , yani Nevzat Ustamın beni okula yazdırdığı dö ; nemden başlamak isterdim .

Niye ki ; film oradan itibaren mi kopuyor?

Yok ondan değil de , ama normal bir insan , sivri işleri karışmadan , normal sınırlar iç ; erisinde hakkını arayabilen bir insan olmak isterdim . Sivri uç ; lara kaç ; mazdım .

Mesela nerde olurdunuz o zaman ; Diyarbakır ' da ç ; ocuk ç ; ocuklarıyla atö ; lyesi olan birisi mi?

E tabii , atö ; lyemin olması veyahut bir boyacı ustası olarak inşaatlarda ç ; alışan ( gü ; lü ; yor ) bir boyacı ustası , kalfası olarak ç ; alışmayı isterdim . Veya bir atlet olarak&hellip ; E tabii bir yaşa kadar yapılabilir de .

Sonra da antrenö ; rlü ; k mü ; yani?

E tabii , yeni genç ; ler yetiştirmek isterdim o alanda . ( Hü ; zü ; nleniyor )

BULUNAMAYAN CESETLERİ BAŞKALARI BULMUŞ VEYA HAYVANLAR YEMİŞ OLABİLİR

İhbarlarınıza gelmek istiyordum . Bazı ihbarlarınızla cesetler bulundu , bazılarında ise bulunamadı . Neden acaba?

Atılan cesetleri belirtiyorum yer yer . Aç ; ıktan atılan cesetlerin gö ; rü ; lmemesi imkansız bir şey . Ç ; oktan onlar bulunmuştur , fakat kimliği meç ; hul olarak değerlendirilmiştir veya kimsesizler mezarlığına konulmuş . Fakat sonradan birileri elbisesinden filan teşhis edebilmiş . Bunlar bö ; yle . Bir de Hazar Gö ; lü ; ' ne atılan bir Hasan Ergü ; l var , Silopi ' nin Kö ; rtü ; k kö ; yü ; nden . O adamı zamanında balıkç ; ılar bulmuş ama kimse bilmiyor onun Hasan Ergü ; l olduğunu . Ben aç ; ıkladım , gittiler DNA testinden onun Hasan Ergü ; l olduğunu ç ; ıkardılar . Bazılarının boş ç ; ıkması bundandır . Bir de yanlış yer kazılması . Şu var ; hiç ; kimse bir metre , iki metre derine JİTEM filan gö ; mmemiştir , o an ü ; stü ; n kö ; rü ; , başkaları gö ; rmeyecek şekilde acil yapılıp geç ; ildi . Dağda hayvanlar da gö ; tü ; rmü ; ş olabilir . Ç ; oğunu da ç ; obanlar buluyor , onun iç ; in bulunamıyor .

KAYIP Ç ; ANTANIN ESRARI

Yurtdışına ç ; ıkmadan ö ; nce İstanbul ' da bulunurken Uğur Balık isimli bir kişiye , kendi yazdığınız ve hazırladığınız bazı evrakları teslim ettiğinizi ancak bu evrakların ortadan kaldırıldığını sö ; ylü ; yorsunuz . Bu evraklarda neler var? Evraklar neden ortadan kaldırılmış olabilir?

Evraklarda benim uzun yıllardır aldığım notlar vardı , bilgi dolu bir ajanda . JİTEM ' in faaliyetleri , hedefleri gibi her konuda . . . Bir gü ; nlü ; k gibiydi .

O ç ; antanın akıbeti ne olmuş olabilir , bu şahıs ne yapmış olabilir?

Sonuç ; olarak bu kimseler bilgileri kamuoyuna sağlıklı bir şekilde yansıtmamı engellediler . Gerç ; ekleri engellediler , o evraklar olsaydı daha faydalı olabilirdi , şu an ismini hatırlamadıklarım olabiliyor , oraya bakınca hatırlardım . Ama hepsini almış oldular .

GİZLİ TANIKLIĞA GEREK YOK , HER ŞEKİLDE İFADE VERİRİM

Ergenekon savcılarıyla direkt olarak telefon ya da yü ; z yü ; ze gö ; rü ; şmeniz oldu mu? Bö ; yle bir gö ; rü ; şme olsa , şu ana kadar kamuoyuna yansıyan bilgilerden farklı olarak verebileceğiniz yeni bilgiler var mı? Ergenekon ' da gizli tanık olma teklifi aldınız mı?

Hayır , ne bir telefonla gö ; rü ; şmem oldu , ne de gizli tanıklık durumu . Gizli tanıklığa ihtiyacım da yok . Bildiklerimi aç ; ıktan sö ; ylemeye hazır olduğumu zaten sö ; ylü ; yorum . Savcı değil kim isterse ; ama tabii ki Ergenekon ve JİTEM haricindeki herkese&hellip ; Ben onları gayri kanuni , gayri insani gruplar olarak tanımlıyorum .

İtirafç ; ı olduğunuz dö ; nemde sizinle birlikte 500 civarında eski PKK ' lının saf değiştirerek JİTEM elemanı olduğu sö ; yleniyor . Bu kişilerden şu anda gö ; rü ; ştü ; ğü ; nü ; z var mı?

Hayır , hiç ; gö ; rü ; ştü ; ğü ; m yok .

Onlardan infaz edilenler oldu mu?

Pepe lakaplı Muhsin Gü ; l infaz edildi , Zahit Engin ve timi tarafından . İşte bahsettiğim , Emniyete aç ; ıklamalarda bulunan odur . Emniyet sorgusunda JİTEM hakkındaki her şeyi anlatmıştı ; Yeşil ile , Alaattin Kanat ile irtibatları , Abdü ; lkerim Kırca ' nın faaliyetlerini , nasıl onları organize ettiğini , hangi cinayetlerin işlendiğini , Zuhurlu olayı cinayetini , Zuhurlu ' nun ç ; ocuklarının ö ; ldü ; rü ; lü ; şü ; nü ; &hellip ; İşte bunları anlattığı iç ; in onu ö ; ldü ; rdü ; ler . Bazen de duyardım ; cezaevinden alıp operasyonlara gö ; tü ; rü ; rlerdi , geç ; ici gö ; revle diye ; orada arkada sıkıyor , ö ; ldü ; rü ; yorlar ve sonra : ' Ç ; atışmada ö ; ldü ; ' diyorlar . O Lice , Kulp taraflarında . . .

YEŞİL , MOBİL GEZEN TİLKİ GİBİYDİ

Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ' ın son durumu hakkında bir bilginiz var mı? Yaşıyor mu sizce?

Şahsi kanaatim , onun yaşadığına inanmıyorum . Bir yerden şimdiye ses verirdi , yaşasaydı eğer . Ç ; ü ; nkü ; o gö ; zü ; kmeyi , hava atmayı , kendini gü ; ç ; lü ; gö ; stermeyi seven birisi . O yü ; zden de kendisi hakkında sö ; ylenenlere şimdiye bir cevap verirdi , yaşasaydı eğer . Bir sinyal verirdi yani&hellip ; Şimdi , Yeşil ; mobil gezen , sabit yerde bulunmayan birisiydi ve nerde ne iş varsa giderdi , nasıl ki tilki kokusunu alır ki bir yerde av var , o da ö ; yle . Batıya gidiyordu , doğuya gidiyordu , nereye giderse de oradaki birlikten destek almaya bakıyordu .

Asıl kimin iç ; in yapıyordu bu işleri , neticede bu işleri tek başına , mü ; nferit olarak yapmıyordu?

Ya haliyle , tek başına yapmıyor . Bunu Ankara ' dakilerden , bazı siyasilerden bir cesaret , bir yetki almış . ' PKK ile mü ; cadele edeceğim ' demiş , ona kimlik , silah vermişler , gittiği yerlerde de ona yardımcı olanlar oluyor .

JİTEM-ERGENEKON , MUSA ANTER ' İN KATİLİNİ ALMANYA ' YA KAÇ ; IRTTI , PKK ' YA Ö ; LDÜ ; RTTÜ ;

Yeşil demişken , Musa Anter cinayetine de değinelim isterseniz . Yeşil ' in adı Anter cinayetinde de geç ; mişti . Musa Anter cinayetinde adı geç ; en Hogir kod adlı Cemil Işık ' ın PKK ve JİTEM yardımı ile yurtdışına ç ; ıkarıldığı Almanya ' da iken de sessiz sedasız ö ; ldü ; rü ; ldü ; ğü ; iddia ediliyor . Bü ; tü ; n bu olaylar hakkındaki bilginizi alabilir miyiz?

O olayın hâ ; lâ ; karanlık noktaları var . Bazı kesimlerin ö ; zellikle de Orhan Miroğlu ' nun bu olayları ç ; ö ; zeceğine inanıyorum . Ama maalesef , herkesin kendine gö ; re mazeretleri ve endişeleri olabiliyor . Bazı karanlık noktalar var ; mesela kim Musa Anter ' i Hogir kod adlı Cemil Işık ile gö ; rü ; şmeye ikna etti ve yö ; nlendirdi? Bu karanlık bir yer . Yani Musa Anter gibi yaşlı , gö ; rmü ; ş geç ; irmiş insanın bir Hogir ' in lafı ü ; zerine taksiye atlasın gitsin , fail-i meç ; hullerin yaşandığı bir dö ; nemde , bir gece vakti . Bö ; yle bir ortamda , bu şekilde gö ; rü ; şmeye gitsin ; olacak şey değil .

Burada Yeşil de Ergenekon ' un bir piyonu , ipler onların elinde . Sanmıyorum ki Yeşil sadece kendi imkâ ; nları ile Hogir ' i Almanya ' ya ç ; ıkardı . Ama Yeşil ' in arkasındaki bü ; rokratik ve siyasi gü ; ç ; , askeriyedeki , emniyetteki gü ; ç ; ler Hogir ' i Almanya ' ya ç ; ıkarttı . Hogir ki , devlet tarafından aranan birisi , kö ; y katliamlarından dolayı canavar gibi aranan birisi . İşte bu kişi yine devlet iç ; indeki bir kanal tarafından yurtdışına ç ; ıkarılıyor . Orada da PKK bunu sessiz sedasız ö ; ldü ; rü ; yor da PKK şimdiye kadar hiç ; bir aç ; ıklama yapmıyor ; dikkat ç ; ekicidir bu . Normalinde , Musa Anter ' in katledilmesine sebep olan bir kişi , ö ; ldü ; rü ; lmü ; şse , PKK normalde bunu propaganda aracı olarak kullanırdı . Derdi ki : ' Biz Ape Musa ' nın şahadetine sebep olan bu haini cezalandırdık ' . Yani bunun rantına bakardı ama yapmadı , sanki danışıklı dö ; vü ; ş gibi . Anter cinayetinde Hogir ile birlikte yer alanlar var ama onları aç ; ıklamıyorlar . Neticede JİTEM-Ergenekon , Hogir ' i Almanya ' ya ç ; ıkardı , PKK da onu orada sessiz sedasız imha etti . Susturmuş oldular onu yani , ileride konuşma imkâ ; nı vardı onun . Musa Anter cinayeti de bö ; ylece kapanmış oldu .


Yazının ö ; ncesi iç ; in tıklayınız