'Vurursun-vuramazsın' iddiası

İzmir'de 5 gün arayla yolda yürüyen ve otobüs durağında bekleyen 1'i kadın 3 kişi, nereden atıldığı belli olmayan, havalı bir silahla açılan ateş sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı. Neye uğradığını şaşırıp kanlar içinde kalan yaralılar, hastanede tedaviye alınırken, polisin soruşturması, şok bir gerçeği ortaya çıkardı.

 

Olay yeri yakınındaki bir havalı silah malzemeleri satış dü ; kkanında ç ; alışan 2 ç ; ocuğun , aralarında ' Vurursun- vuramazsın ' diye iddialaşıp hedef alarak geç ; enlere ateş aç ; tıkları saptandı . Gö ; zaltına alınan , ancak savcının talimatıyla ailelerine teslim edilen ikisi de 16 yaşında olan H . B . ve O . B . pazartesi gü ; nü ; adliyeye sevk edilecek .

İlk olay , geç ; en 5 Eylü ; l ' de , Basmane Semti Fevzipaşa Bulvarı ü ; zerinde meydana geldi . Otobü ; s durağında bekleyen 71 yaşındaki Şenay Şengü ; l , nereden atıldığı belli olmayan ancak havalı bir silahtan ç ; ıktığı belirlenen bilyenin gö ; ğsü ; ne isabet etmesi sonucu yaralandı . Gö ; ğsü ; ndeki acıyla yakındaki ö ; zel bir hastaneye giden Şengü ; l , tedavisinin ardından taburcu edildi . 5 gü ; n sonra , aynı bulvar ü ; zerinde yü ; rü ; yen 64 yaşındaki Refik Zeytinci de vü ; cuduna isabet eden saç ; mayla yaralandı . Hastanede tedavi edilen Zeytinci de taburcu edildi .

TESTİSLERİNDEN VURULMUŞTU

Olaydan iki saat sonra aynı yerde otobü ; s durağında bekleyen 41 yaşındaki Berat Ö ; zkay da aç ; ılan ateş sonucu testislerinden vuruldu . Kanlar iç ; inde kalan Ö ; zkay , hemen yakındaki ö ; zel hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı . Aynı yerde ü ; ç ; kişinin aynı şekilde vurulması ü ; zerine harekete geç ; en polis , olayların rastgele yaşanmadığı ihtimalini değerlendirdi , olay yeri ç ; evresindeki işyerlerini mercek altına alındı .

SİLAH MALZEMELERİ SATIŞ DÜ ; KKANI

Vatandaşlara dehşet yaşatan şehir magandasının izini sü ; rü ; p peşine dü ; şen polis , soruşturmasının sonunda şok bir gerç ; eğe ulaştı . Olay yerinin hemen yakınındaki bir havalı silah malzemeleri satış dü ; kkanında ç ; alışan H . B . ve O . B . ' nin ç ; elişkili konuşmaları yakayı ele vermelerine neden oldu . Sabıkaları bulunmadığı belirlenen ç ; ocukların , kendi aralarında , ' Vurursun , vuramazsın ' diye iddialaşarak , gizlenip , işyerindeki havalı tabanca veya tü ; fekle yoldan geç ; en ve durakta bekleyenleri hedef alarak ateş aç ; tıkları saptandı . Filmlerden ve yurtdışında yaşanan olaylardan etkilendiklerini anlatan ve gö ; zaltına alınan ç ; ocuklar , savcının talimatıyla ailelerine teslim edildi .

Talimata gö ; re , H . B . va O . B . ' nin pazartesi gü ; nü ; adliyeye sevk edilecekleri bildirildi .