Aspirin kullanımı sağlıklı insanlar için zararlı

Kalp ve damar hastalıklarını önlemek amacıyla her gün kullanılan aspirinin sağlıklı kişiler için zararlı olduğu bildirildi.

Aspirin kullanımı sağlıklı insanlar için zararlı
 

İngiltere ' de bugü ; n yayımlanan Aspirin for Asymptomatic Atherosclerosis ( AAA ) adlı araştırmada , kalp ve damar hastalarında kanın pıhtılaşmasını ö ; nleyen aspirinin iyi etkileri yadsınmamakla birlikte , sağlıklı insanların her gü ; n aspirin kullanmasının tehlikeli olduğu belirtildi .

SAĞLIKLI KİŞİLERDE KANAMA RİSKİ VAR

Edinbourg Ü ; niversitesi profesö ; rlerinden Gerry Fowkes , araştırmayı , İspanya ' nın Barselona kentinde dü ; zenlenen Avrupa Kardiyoloji Kongresi ' nde sundu . Araştırmaya destek veren profesö ; rlerden İngiliz Kalp Vakfı Mü ; dü ; rü ; Peter Weissberg , her gü ; n hafif dozda kullanılan aspirinin , gö ; ğü ; s anjini , kalp krizi veya beyin kanaması riskini ö ; nlediğini ama kalp ve damar hastası olmayan sağlıklı kişilerin kalp ve damar hastalığını ö ; nlemek iç ; in aspirin kullanmamaları gerektiğini , ç ; ü ; nkü ; aspirinin sağlıklı kişilerde kanama riskini artırdığını ifade etti .

Araştırma ç ; erç ; evesinde , yaşları 50 ile 70 arasında olan ve daha ö ; nceden kalp ve damar sorunu olmayan 3500 erkek ve kadına her gü ; n 100 miligram aspirin verildiği ve 8 yıl boyunca bu kişilerin izlendiği belirtildi . Araştırmada , 8 yıldan sonra bu kişilerin yü ; zde 2 ' sinde kanama tespit edildiği kaydedildi .