'Sovyetler Birliği eğitimde ayrımcılık yaptı'

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Rusya eğitim sisteminin modernize edilmeye ihtiyacı olduğunu, 21. yüzyılın şartlarına göre yenilenmesi gerektiğini söyledi.

 

1 Eylü ; l ' de Rusya ' da okulların aç ; ılması ç ; erç ; evesinde Rusya devlet televizyonu Vesti ' ye ö ; zel aç ; ıklamada bulunan Medvedev , ' Durumumuz 1990 ' lı yıllarda olduğu kadar kö ; tü ; değil . Ö ; ğretmenlerimize o gü ; nlerde maaşları ö ; denemez olmuştu . Diğer taraftan kaliteli bir eğitim sistemini oluşturduğumuzu iddia edemeyiz ' dedi .

Ulusal Eğitim Projesi sayesinde hü ; kü ; metin ö ; ğretmenlerin maaşlarının artırılması , yeni okulların yapılması gibi konularda bir kısım başarıları olduğunu hatırlatan Medvedev , ' Sovyet eğitim sisteminin gü ; ç ; lü ; ve zayıf tarafları vardı . İdeolojik bakışı bir kenara bırakırsak , okullarımız eşit olmaktan uzaktı ' diye konuştu .

Bü ; yü ; k şehirler ve bö ; lgeler arasında verilen eğitimde , kalite aç ; ısından Sovyet dö ; neminde oluşturulan ayrımcılığın devam ettiği uyarısında bulunan Medvedev , ' Şimdi modern eğitim sistemini kurmalıyız . Bu 21 . yü ; zyıla yakışır bir şekilde olmalı ' dedi .

Ü ; niversite ö ; ğrencilerinin başarısız olarak okuldan ayrılmalarının ardından illegal yollarla diploma almaları ile ilgili iddialara değinen Medvedev , ' Bununla mü ; cadele etmek gerekiyor . Yetkililer gerekli denetimleri yaparak , gereğini yerine getirmeli ' dedi

( CİHAN )