Mini'den coupe cabrio konsepti

Mini 50. yaşını kutladığı şu günlerde Frankfurt'ta tanıtmaya hazırlandığı yeni modeli ile otomobil dünyasında kısa süreli bir şaşkınlık yarattı. Çünkü bu bir coupe-cabrio konsepti.

Mini'den coupe cabrio konsepti
 

Bakıldığında gü ; nü ; mü ; z ' Mini ' ç ; izgilerinden uzaklaşmadan tasarlanan yeni Mini CC beyzbole şapkası takmış bir cabrio gibi duruyor . Alü ; minyumdan ü ; retilen tavan haricinde bü ; yü ; k tekerlekleri , sportif arka tampon ve ortada konumlandırılmış ç ; ift ç ; ıkışlı ezgoz gö ; ze ç ; arpan tasarım detayları . . .

İç ; mekanda ise iki adet deri koltuk bulunuyor . Koltukların arkasında ise bagaj olarak kullanılan 250 litrelik bir bö ; lme bulunuyor . İç ; mekanda deri ve karbn fiber bir arada bulunuyor . Karbon fiber Mini ' nin sporcu , deri ise elit tarafını vurguluyor . Choronoswiss imzalı iki saatten biri klasik diğeri ise kronometre olarka kullanılıyor .

Mini , yeni Coupe -Cabrio konseptinde gü ; ç ; kaynağı olarak ise Mini John Cooper Works modelinden tanıdığımız 1 . 6 litrelik turbo beslemeli motor kullanılmış . 211 beygir gü ; ç ; ve 260 Nm tork ü ; reten bu motor ani hızlanma isteklerinde maksimum torkunu 20 Nm daha arttırabiliyor . Mini Coupe Concept 0-100 km/s hızlanmasını ise 6 saniyenin altında tamamlayacak . Aynı motoru paylaştığı JCW modeli ise aynı hıza 6 . 2 saniyede ç ; ıkıyor .

Retro ç ; ılgınlığının başlangıcı diyebileceğimiz Mini Cooper , coupe cabrio ile gü ; nü ; mü ; z akımlarına da uzak kalmıyor . Elimizdeki bilgilere bakarak bu konseptin daha şimdiden ç ; ok tutacağına inanıyoruz .