Ferrari Anadolu'yu keşfetti

2009 Satışlarının yüzde 80'ini İstanbul'da gerçekleştiren FerMas, Anadolu'daki zengin müşterileri keşfetti. FerMas, Anadolu'ya gidince Ferrari ve Maserati'nin İstanbul satışları arttı.

Ferrari Anadolu'yu keşfetti
 


Ferrari ve Maserati ' nin Tü ; rkiye distribü ; tö ; rü ; FerMas , Anadolu ' da zengin mü ; şteri avına ç ; ıktı . Fermas , Anadolu ' da gerç ; ekleştirdiği Roadshow ' larla potansiyel mü ; şterilere ulaşıp , satış bağlantısı yapıyor . 2006 ' dan beri yaptıkları Roadshow ' ların rotasını bu yıl Anadolu ' ya ç ; evirdiklerini sö ; yleyen Fermas Genel Mü ; dü ; rü ; Orhan Ü ; lgü ; r , Tü ; rkiye ' de 400-450 bin euroluk otomobilleri satın alabilecek ç ; ok değişik bilinmeyen ulaşılması gereken bir kitle olduğunu ifade etti . Bu yıl Adana , Gaziantep , Hatay , Mersin , Ankara ve İzmir ' de roadshow dü ; zenlediklerini belirten Ü ; lgü ; r , ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde Bursa , Aydın ve Denizli gibi potansiyel kentlere gideceklerini kaydetti . Ü ; lgü ; r , şö ; yle konuştu : ' Sü ; rekli takip ettiğimiz 3 bin kişilik bir datamız var . Bu kişileri hayat tarzları , zevkleri , tercihlerine gö ; re inceleyip kişiye gö ; re pazarlama aktiviteleri yapıyoruz . Ancak , bununla yetinmeyip yeni mü ; şteri potansiyeli de yaratıyoruz . Anadolu ' da yaptığımız aktivitelerde inanılmaz pozitif tepkiler aldık . Ç ; ok yeni ulaşılmamış bir hedef kitleyle bir araya geldik . Umduğumuzun ü ; stü ; nde satış yaptık . Ama en ö ; nemlisi markalarımızı yeni potansiyel mü ; şterilerle bir araya getirdik ve yeni potansiyeller yarattık . '

SATIŞLARIN YÜ ; ZDE 20 ' Sİ İSTANBUL DIŞINDA

Dö ; rt yılda 200 ' den fazla araç ; sattıklarını , bu rakamın ö ; nceki ortalamalara gö ; re 10 kat fazla olduğunu kaydeden Ü ; lgü ; r , satışların ağırlığının İstanbul ' da olduğunu , ancak Anadolu ' daki satışların da her geç ; en gü ; n arttığını sö ; yledi . Ü ; lgü ; r , bu yıl sonunda satışların yü ; zde 80 ' inin İstanbul , yü ; zde 20 ' sinin ise Anadolu ' da gerç ; ekleştiğini sö ; yledi .