Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay, Elazığ'da pimi çekilerek 4 askerin ölmesiyle sonuçlanan olayla ilgili bir açıklama yaptı.

Genelkurmay'dan açıklama
 

Genelkurmay Başkanlığı ' ndan yapılan aç ; ıklamada , 17 Eylü ; l ' de Elazığ ' da el bombasının patlaması sonucunda 4 askerin şehit olmasıyla ilgili gö ; zaltına alınan teğmenin ertesi gü ; n tutuklandığı bildirildi . Genelkurmay Başkanlığı ' nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda 4 er iç ; in ' şehit ' vurgulaması yapıldı . Tutuklanan teğmenin ' bilinç ; li taksirle birden fazla kişinin ö ; lü ; mü ; ne neden olmakla ' suç ; landığı belirtilerek TSK ' nin ' suç ; işlediği değerlendirilen personeli hakkında her zaman , yargı yoluna gittiği ' nin de altı ç ; izildi .


Genelkurmay ' dan yapılan aç ; ıklama şö ; yle ; &ldquo ; 17 Ağustos 2009 gü ; nü ; , Elazığ ' daki bir askeri birlikte el bombası patlaması sonucu dö ; rt asker şehit olmuştur . Aynı gü ; n 8 ' nci Kolordu Savcılığı tarafından derhal soruşturma aç ; ılmış ve olayla ilgili olduğu değerlendirilen Piyade Teğmen aynı gü ; n gö ; zaltına alınmıştır . 18 Ağustos gü ; nü ; ise Teğmen sevk edildiği Askeri Mahkeme tarafından ' Bilinç ; li taksirle birden fazla kişinin ö ; lü ; mü ; ne neden olmak ' suç ; undan tutuklanmıştır . Bu bilgilendirmenin yapılmasının nedeni , Tü ; rk Silahlı Kuvvetleri ' nin suç ; işlediği değerlendirilen personeli hakkında her zaman , yargı yoluna gittiği hususunun bir kez daha ifade edilmesidir . &rdquo ;

60 yıl hapsi istenebilecek

TDK sö ; zlü ; ğü ; nde taksir ; kusurda bulunma olarak tanımlanıyor . Hukuki anlamı ise &ldquo ; Dikkatsizlik , tedbirsizlik , meslekte acemilik veya dü ; zene , buyruklara ve talimata uymazlıktan doğan kusurlu olma durumu&rdquo ; olarak tarif ediliyor .
Askeri Ceza Kanunu ' nun ( ACK ) 146 . maddesine gö ; re , ' silahları ve cephanesi hakkında dikkatsizlik , nizamlara , emirlere ve talimatlara uymamak dolayısıyla başkasının yaralanmasına veya ö ; lmesine sebep olanlar ' hakkında TCK ' nın ilgili hü ; kü ; mleri uygulanıyor . Tü ; mer de TCK ' nın ' bilinç ; li taksirle birden fazla kişinin ö ; lü ; mü ; ne sebebiyet vermek ' suç ; unu dü ; zenleyen 85 . maddesi uyarınca tutuklandı . Bu maddede 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ö ; ngö ; rü ; lü ; yor . Askeri Savcılık , soruşturmanın sonunda Tü ; mer hakkında toplam 12&ndash ; 60 yıla kadar hapis istemiyle dava aç ; abilecek .