Bu kamera hızlı gideni affetmiyor

Konya Emniyet Müdürlüğü'nün hız limiti ihlallerini anında tespit etmek amacıyla kurduğu 'hız ihlal tespit sistemi' 24 saat kesintisiz çalışarak aşırı sürat yapan araçların resmini çekip kayıt altına alıyor.

Bu kamera hızlı gideni affetmiyor
 

Tü ; rkiye ' de ilk defa İstanbul ' da kurulan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu ( MOBESE ) ve Elektronik Denetim Sistemi ( EDS ) , 2007 ' den itibaren Konya ' da da hayata geç ; irildi . Trafik kazalarının sıkç ; a yaşandığı , gü ; zergah ve kara noktalara kurulan ' hız ihlal tespit sistemi ' sayesinde hız ihlallerinin ö ; nü ; ne geç ; ilmesi ve kaza ihtimallerinin azaltılması amaç ; lanıyor .

Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; , proje ç ; erç ; evesinde sık sık kaza meydana gelen İstanbul Yolu ' nda kurduğu sabit radar sistemi , gece ve gü ; ndü ; z hız sınırını aşan tü ; m otomobilleri , otomatik flaş patlatarak kayıt altına alıyor . Yetkililerden alınan bilgiye gö ; re sistem şu şekilde ç ; alışıyor : Sistemde kamera , flaş ve alıcılar var . 24 saat ç ; alışan sistem , hız limitinin ü ; zerinde seyreden aracı , otomatik patlayan flaş sayesinde net bir şekilde kaydediyor . Kayıtlar daha sonra MOBESE ağı kanalıyla trafik merkezine iletiliyor . Bu bilgiler daha sonra burada değerlendiriliyor .

Sistemin bulunduğu bö ; lgede yapılan gö ; zlemlere gö ; re , kameraların olduğu yere gelinceye kadar 80-90 kilometre sü ; rat yapan sü ; rü ; cü ; ler , burda hızlarını 60 kilometreye kadar dü ; şü ; rü ; yor . Sü ; rü ; cü ; ler ' tehlikeli bö ; lgeyi ' geç ; ip kameranın menzilinden ç ; ıktıktan sonra eski sü ; ratlerine ç ; ıkıyor .