Hükümetten memura 2+2 zam önerisi

Kamu sözleşmelerinden sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, “Memurlara imkan ölçüsünde, en zor şartlarda bile zam vermek istediğimizin göstergesidir. Bu rakam benim bildirdiğim son rakamdır” dedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bu öneriyi kabul edemeyeceklerini bildirdi.

 

Kamu İşveren Kurulu , memur sendikalarıyla yapılan toplu gö ; rü ; şmelerin dü ; nkü ; bö ; lü ; mü ; nde hü ; kü ; metin memura ö ; ngö ; rdü ; ğü ; 2010 yılı zammanın yü ; zde 2+2 dü ; zeyinde olduğunu bildirdi . Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gü ; ndoğdu , Merkez Bankası ' nın 2010 ' a yö ; nelik enflasyon hedefinin ortalama 5 . 3 olduğunu belirterek buna karşılık Kamu İşveren Kurulunun sunduğu 2 artı 2 ' lik teklifin enflasyon hedefinin bile gerisinde kaldığını sö ; yledi .

' MÜ ; JDE OLAMAMIŞTIR '

Gü ; ndoğdu , gö ; rü ; şmelerin 6 ' ncu turunun ardından şunları sö ; yledi : &ldquo ; Merkez Bankası ' nın 2010 enflasyon hedefine baktığımızda asgari 3 . 7 , azami 6 . 90 , ortalaması 5 . 3 ile Kamu İşveren Kurulu ' nun bize getirdiği teklif 2 artı 2 ' dir . 2 artı 2 teklifi hü ; kü ; metin mutabakat metnine kamu ç ; alışanlarının imza atmasını isteyen bir teklif değil . Memur-Sen olarak sö ; ylü ; yorum ; hem toplu sö ; zleşme talebine ilişkin somut bir ifadenin yer almaması , hem de 2 artı 2 ' lik teklif maalesef kamu ç ; alışanlarına bir mü ; jde olamamıştır .

&rdquo ; Bazı maddelerde iyileştirmeler yapılmasının kararlaştırıldığını bildiren Gü ; ndoğdu , 17 maddenin gerç ; ekleştirilmesi , 18 maddenin de ü ; zerinde ç ; alışılması konusunda mutabakat sağlandığını belirtti . Ç ; ocuk yardımı konusunda 0-6 yaş sınırının korunduğunu , buna karşın 2 ç ; ocukla sınırlı olan yardımlardaki ç ; ocuk sayısı sınırının kaldırılacağını anlatan Gü ; ndoğdu , varılan mutabakat doğrultusunda 2 ç ; ocuktan sonrasına da bu yardımın yapılacağını kaydetti . Gü ; ndoğdu emekli olacak personele halen 500 TL yapılan ö ; demenin 750 TL ' ye yü ; kseltilmesi ve , teknik olan , olmayan personel arasındaki ek ö ; deme dengesizliğinin de giderilmesi konusunda gö ; rü ; ş birliğine varıldığını dile getirdi .

' 22 MADDEDE MUTAKABAT VAR '

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı , ö ; nerdikleri yü ; zde 2+2 zammın , memurlara imkan ö ; lç ; ü ; sü ; nde , en zor şartlarda bile zam vermek istediklerinin ifadesi olduğunu savunarak , sendikalarla yarın tekrar gö ; rü ; şeceklerini belirtti . Yazıcı , şö ; yle konuştu : &ldquo ; Biz ayın 15 ' inden beri mü ; zakere halindeyiz . Sendikaların sorunlarını irdeledik . Ayrı bir başlık altında tartıştık . Ayrıca 11 hizmet kolundan oluşan memur sendikalarının sorunlarını tartıştık . Ö ; nerdiğimiz yü ; zde 2+2 zam memurlara imkan ö ; lç ; ü ; sü ; nde en zor şartlarda bile vermek istediğimizin gö ; stergesidir . 22 maddeden oluşan mutabakat sağladık . Bu mü ; zakere sü ; recinde konu tek zam değil , mutabakat sağladığımız başka konular da var . &rdquo ;

' MEMUR BUNU HAKETTİ '

2 artı 2 zam oranını &ldquo ; son rakamdır&rdquo ; diyen Yazıcı , şö ; yle konuştu : &ldquo ; Sendikacılara sö ; z verdiğimiz iç ; in değil ç ; alışanlarımız hak ettiği iç ; in bu zammı yaptık . Biz milletin kasasını idare ediyoruz . Biz kasadakilerle ö ; ncelikli ihtiyaç ; ları ele alıyoruz . Arkadaşlarımızın bu mutabakat zammını imzalamasını umuyor ve bekliyorum . &rdquo ;

' TEKLİF DEĞİŞMEZ İSE İMZA YOK '

Memur -Sen Genel Başkanı Ahmet Gü ; ndoğdu , &ldquo ; Eş yardımı , ek ö ; deme , toplu gö ; rü ; şme pirimi gibi devasa konularda hiç ; bir aç ; ılım yok . Yü ; zde 2 artı 2 ' lik zam hedeflenen enflasyonun da altında . Sayın Bakan bizden bu teklifi değerlendirmemizi istedi . Biz de Sayın Bakan ' a bu tekliflerini gö ; zden geç ; irip , Cuma gü ; nü ; saat 14 . 00 ' da bir araya gelmeyi istedik . Bunu yetkili kurullarımızla istişare edip , tavrımızı koyacağız , ama gö ; rü ; nen o ki imza atmamamız iç ; in aç ; ık bir davet var . Toplu gö ; rü ; şmelerin son gü ; nü ; olan 29 Ağustos ' ta son ana kadar teklifleri artırmak iç ; in elimizden geleni yapacağız . Teklif değişmezse imza atmayacağız&rdquo ; dedi .