DTP '1 Eylül Mitingi' için bildiri dağıttı

DTP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri, 1 Eylül'de yapılacak miting için bildiri dağıttı.

DTP '1 Eylül Mitingi' için bildiri dağıttı
 

Diyarbakır Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir , mitingde Kü ; rt halkının vicdanını ortaya koyacaklarını sö ; yledi . Ofis Semti ' nde aç ; ıklama yapan Baydemir , 2009 ' un Tü ; rk ' ü ; n ve Kü ; rt ' ü ; n geleceği iç ; in bir dö ; nü ; m noktası olduğunu vurguladı . Sorunların ç ; ö ; zü ; lmesi iç ; in tarihi bir zemin oluştuğunu belirten Baydemir , ' Bu tarihi zeminin gerç ; ek manada yaşanması iç ; in halkın vicdanını ortaya koyması lazım . Biz polemiklerin tarafı olmayacağız . Gerç ; ek manada onurlu bir barışın tarafı olacağız . Barışı inşa sü ; recinin katkı sunucusu olacağız . İnanıyorum ki 1 Eylü ; l gü ; nü ; İstasyon Meydanı ' ndaki miting tarihi bir buluşma , 7 ' den 77 ' ye herkesin katıldığı en gö ; rkemli , barış sahip ç ; ıkıldığı gü ; n olacak ' dedi .

' Demokratik Aç ; ılım ' ın en ö ; nemli merkezi olan Diyarbakır ' da halkla birlikte bir kez daha barış şarkılarını sö ; ylemek iç ; in miting dü ; zenlediklerini ifade eden DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı da ortak yaşam iddiasını gü ; ç ; lü ; bir şekilde ortaya koymak istediklerini kaydetti . Gazetecilerin gü ; ndemdeki af tartışmalarına yö ; nelik bir soru ü ; zerine Anlı , ' Genel af zaten bizim de gü ; ndemimizde değil , tartıştığımız bir konu değildir ' dedi .

Konuşmaların ardından DTP Diyarbakır milletvekilleri Aysel Tuğluk , Gü ; ltan Kışanak ve belediye başkanları ile partililerin de yer aldığı bir grup , Ofis Semti ' ndeki esnaf ve vatandaşlara mitinge ç ; ağrı bildirisi dağıttı . Pazar yerinde de bildiri dağıtan Baydemir , gö ; rdü ; ğü ; yerli Lice domateslerinden 2 kilo aldı . ( CİHAN )